Un talent autentic, Nicoleta Berlea - la prima confruntare cu publicul (FOTO)

Un talent autentic, Nicoleta Berlea - la prima confruntare cu publicul (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Nicoleta Berlea, noua expozantă de la Biblioteca Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor (CARP) Galați (strada Domnească nr. 53), a îndrăgit și cochetat cu desenul încă din școala gimnazială

Nu a urmat însă o instituție de învățământ artistic superior, ci a absolvit Universitatea "Dunărea de Jos" Galați, devenind inginer în specializarea Tehnologia Construcțiilor de Mașini. În 2010, a luat și masteratul, la aceeași universitate, în Management și Gestiunea Calității. În prezent, lucrează ca inginer revizor la CFR Marfă, sucursala Galați.

Pasiunea pentru arta plastică și dorința de a pătrunde tot mai mult tainele picturii au îndemnat-o să urmeze cursurile Școlii de Arte din cadrul Centrului Cultural "Dunărea de Jos" Galați, astfel că în 2021 a absolvit această instituție, secția Pictură. Nu s-a mulțumit numai cu atât și în același an a fost admisă la secția Artă Decorativă și Design, fiind acum în anul III, iar din toamna lui 2023 este și studentă în anul I la Facultatea de Arte, secția Pictură de șevalet, de la Universitatea "Dunărea de Jos".

A participat la mai multe expoziții de grup organizate cu elevii Școlii de Arte, la competiții artistice (Galați, Brăila, Cluj-Napoca), a fost distinsă cu diplome și diplome de excelență. Considerând că a ajuns la realizări care-i justifică într-un fel statutul de pictor și că poate să se confrunte cu publicul, și-a deschis prima expoziție personală, sub auspiciile Bibliotecii CARP Galați.

Lucrările prezentate, reunite sub genericul "În fel și chip", reprezintă naturi statice și flori, peisaje și portrete, realizate în ulei, acrilice, guașă, acuarelă și grafit. Sunt lucrări care rețin atenția de la primul impact, prin vioiciunea și prospețimea coloristică, spontaneitatea pensulației, echilibru compozițional și claritatea formelor, atribute care evidențiază preocuparea artistei de a rămâne în zona unui figurativ de bună calitate, care emoționează și declanșează vibrații în sufletele celor care le privesc.

Aflată la prima confruntare cu publicul într-o expoziție personală, Nicoleta Berlea face dovada unui talent autentic, cu reale posibilități de dezvoltare, iar studiile pe care le urmează în prezent îi vor adăuga noi câștiguri în domeniul artistic și o vor ajuta, cu siguranță, în viitor în cariera de pictor profesionist. Îi urăm succes și-i așteptăm următoarele expoziții individuale!

 

Citit 893 ori Ultima modificare Luni, 08 Aprilie 2024 10:33

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro