Evaluaţi acest articol
(2 voturi)
1 comentariu

Cancelarul federal al Germaniei, Angela Merkel, a avertizat, marţi, că proiectul controversatului gazoduct ruso-german "Nord Stream 2" nu este posibil fără implicarea Ucrainei în tranzitul de gaz din Rusia spre Europa, însă fără a preciza rolul acestei ţări în respectivul tranzit, informează AFP. "Nu este posibil ca Ucraina să nu aibă nicio importanţă în tranzitul de gaz din cauza (gazoductului) Nord Stream", a insistat cancelarul german, în cadrul unei conferinţe de presă comune cu preşedintele ucrainean Petro Poroşenko.

Acest gazoduct, criticat de unele ţări UE şi de Kiev, ar urma să permită ca mai mult gaz rusesc să ajungă direct în Germania, prin Marea Baltică, ocolind Ucraina, care ar fi privată de drepturile de tranzit plătite de Moscova, ce asigură un venit important.

Germania a susţinut multă vreme că "Nord Stream 2" este un proiect strict "comercial".

Anunţul neaşteptat al cancelarului german lasă să se întrevadă un nou litigiu cu Moscova, în timp ce tensiunile ruso-occidentale nu au încetat să se amplifice în ultimii ani.

Citit 1036 ori Ultima modificare Miercuri, 11 Aprilie 2018 17:00

1 comentariu

  • postat de A.H. Vineri, 27 Aprilie 2018 21:45 89.137.137.*** Link la comentariu
    0
    1

    Pe scurt si pe intelesul tuturor: Pe nemti nu ii intereseaza ce fac altii si cum se razboiesc cu Rusia.....ei vor gaz pentru ca au mare nevoie pentru economia Germaniei care trebuie sa functioneze. Ne doare in cot ce faceti voi . noi nemtii vrem sa producem de calitate si sa exportam. Vreau sa lucrez cu un consortiu Japonia- Germania- Suedia.

    Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.