Denuclearizarea Coreei de Nord nu mai este pe masa negocierilor

Denuclearizarea Coreei de Nord nu mai este pe masa negocierilor
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Ambasadorul Coreei de Nord la Organizația Națiunilor Unite (ONU) a declarat că denuclearizarea nu se mai află pe masa de negociere cu Statele Unite și că nu sunt necesare discuții îndelungate cu Washingtonul, relatează Reuters.

Tensiunile au crescut înaintea unui termen-limită de sfârșit de an stabilit de Coreea de Nord, care a cerut Statelor Unite să își schimbe politica de a insista asupra denuclearizării unilaterale a Phenianului și renunţarea la sancțiunile impuse de Washington. Kim Jong Un a avertizat în legătură cu o "nouă cale" nespecificată, anul viitor, ridicând temerile că acest lucru ar putea însemna sfârșitul perioadei de suspendare a construirii de arme nucleare și a testelor de rachete cu rază lungă de acţiune, începând din 2017, pe care Trump le-a susținut drept câștiguri esențiale ale angajamentului său.

Ambasadorul nord-coreean la ONU, Kim Song, a declarat că "dialogul susținut și substanțial" căutat de Statele Unite este un "truc de economisire a timpului" pentru a se potrivi cu agenda politică internă, o referire la alegerile prezidenţiale din SUA de anul viitor. Comentariile lui Kim Song au părut să depășească avertismentele anterioare ale Coreei de Nord, potrivit cărora discuțiile legate de programul său nuclear ar trebui să fie scoase de la masa negocierilor, având în vedere că Washingtonul a refuzat să ofere concesii.

Citit 747 ori Ultima modificare Duminică, 08 Decembrie 2019 20:22

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.