Fostul rege Juan Carlos, anchetat pentru corupţie

Fostul rege Juan Carlos, anchetat pentru corupţie
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Premierul spaniol Pedro Sanchez s-a declarat ''tulburat'' de informaţiile ''neliniştitoare'' legate de fostul rege Juan Carlos, bănuit că ar fi fost corupt de către Arabia Saudită, transmite AFP.

Justiţia elveţiană şi spaniolă anchetează în special asupra unei sume de circa o sută de milioane de dolari, care ar fi fost vărsată în secret de către Arabia Saudită într-un cont al regelui Juan Carlos din Elveţia.

Curtea Supremă spaniolă a anunţat în luna iunie deschiderea unei anchete cu privire la o eventuală responsabilitate a fostului monarh, astăzi în vârstă de 82 de ani, dar numai pentru fapte comise după abdicarea sa. El este bănuit în special că a transferat fonduri oculte într-un cont din Bahamas al fostei sale amante, nemţoaica Corinna Larsen.

Publicaţia online El Espanol a publicat elemente din declaraţia acordată Parchetului din Geneva de către avocatul elveţian Dante Canonica, care a spus că a fost însărcinat să ''creeze o structură'' pentru a ascunde fondurile vărsate lui Juan Carlos.

La rândul ei, Corinna Larsen a afirmat, de asemenea în faţa Parchetului din Geneva, potrivit ziarului El Pais, că fostul suveran i-a transferat aproape 65 milioane de euro ''nu pentru a se debarasa de bani'', ci ''din gratitudine şi dragoste''.

''Palatul Regal însuşi, şi îi mulţumesc pentru aceasta, se distanţează de aceste informaţii neliniştitoare şi tulburătoare'', a mai spus miercuri premierul Pedro Sanchez, al cărui guvern depune eforturi pentru a evidenţia diferenţa între actualul rege Felipe şi tatăl său, care a fost rege al Spaniei între 1975 şi 2014.

Citit 942 ori Ultima modificare Joi, 09 Iulie 2020 20:43

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.