Evaluaţi acest articol
(4 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

O școală a fost mutată la o distanță de 62 de metri de locul său inițial folosind o tehnologie nou care imită mersul uman. Clădirea de 7.600 de tone din Shanghai, construită în 1935, a făcut loc unui nou centru comercial și unor clădiri de birouri. Decizia de a muta clădirea face parte din efortul autorităților locale de a conserva structurile istorice, iar deplasarea pe distanța de 62 de metri și rotirea ei cu 21 de grade au durat 18 zile. Inginerii au atașat aproape 200 de suporți metalici sub clădire. Suporții funcționează ca niște picioare robotice și sunt împărțiți în două grupe: când unii se ridică, alții se coboară, imitând mersul uman.

Citit 434 ori Ultima modificare Vineri, 30 Octombrie 2020 17:46

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro