Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
Fii primul care postează comentarii!

Nu mai puţin de 72 la sută dintre unguri şi polonezi cred că Uniunea Europeană ar trebui să condiţioneze alocare fondurilor de respectarea statului de drept, sub media UE (77 la sută), dar peste proporţiile înregistrate în ţări cu tradiţie democratică precum Olanda (71 la sută), Danemarca (70 la sută) şi Belgia (70 la sută), relevă un sondaj comandat de Parlamentul European şi efectuat în perioada septembrie-octombrie. În România, 82 la sută dintre respondenţi au fost de acord ca UE să condiţioneze fondurile de principiile democratice.

Bugetul UE, în căutarea unui compromis

Disputa în legătură cu bugetul şi planul de recuperare ale Uniunii Europene va fi în cele din urmă rezolvată, a declarat vineri premierul ungar Viktor Orban, în timp ce un înalt oficial de la Varşovia a spus că Polonia are dreptul să ceară "un nou compromis" pentru acest acord, relatează Reuters şi AFP. Viktor Orban a declarat că "discuţiile trebuie să continue şi în cele din urmă vom ajunge la o înţelegere, pentru că aşa se întâmplă de obicei".

Citit 390 ori Ultima modificare Sâmbătă, 21 Noiembrie 2020 01:32

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro