Întâlnire între Putin şi Erdogan

Întâlnire între Putin şi Erdogan
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a afirmat că sunt întrunite condiţiile de facto pentru a pune capăt războiului civil din Siria, informează Reuters. Liderul de la Kremlin a făcut această declaraţie la Ankara, unde a fost oaspetele omologului său turc, Recep Tayyip Erdogan.

Într-o scurtă întâlnire cu presa după întâlnirea lor oficială, cei doi şefi de stat au anunţat intensificarea cooperării pentru pacificarea Siriei. Erdogan a menţionat că a convenit cu Putin asupra unui obiectiv concret, acela de a face operaţională aşa-numita zonă de "dez-escaladare" de la Idlib.

Preşedintele Turciei a criticat din nou, cu aceeaşi ocazie, referendumul pentru independenţa provinciei autonome Kurdistan din Irak. El a afirmat că Rusia şi Turcia sunt de acord asupra necesităţii menţinerii integrităţii teritoriale a Irakului şi a Siriei.

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a avertizat că există riscului unui "război etnic şi confesional" în situaţia în care Kurdistanul irakian va merge până la capăt cu proiectul său de independenţă, căruia Ankara i se opune.

Citit 1531 ori Ultima modificare Vineri, 29 Septembrie 2017 15:55

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.