Record de înscrieri la admitere la Universitatea ”Dunărea de Jos”

Record de înscrieri la admitere la Universitatea ”Dunărea de Jos”
Evaluaţi acest articol
(14 voturi)

Conducerea Universității „Dunărea de Jos” din Galați, reprezentată de rectorul, prof. dr. ing. Puiu-Lucian Georgescu şi de prorectorii conf. dr. ing. Ciprian Vlad și prof. dr. ing. ec. Silvius Stanciu au susținut luni, 20 iulie o conferință de presă cu privire la rezultatele preliminare după finalizarea etapei de înscriere a candidaților la Admiterea 2020, sesiunea iulie.

După cele 12 zile de înscrieri,  la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați au fost validate 4.029 de dosare, dintre care 2.616 sunt cu opțiuni pentru locurile bugetate.

"Rezultatele sunt foarte bune, în condițiile în care înscrierile din acest an s-au derulat pe fondul restricțiilor impuse de panedemia de Covid-19. Platforma de înscriere online a fost creată într-un termen extrem de scurt (aproape două luni de zile). Peste 1.100 de candidați s-au înscris pe această platformă online. În anul 2019, la sesiunea de admitere din iulie au fost depuse 2.611 dosare. Prin urmare, cele 4.029 de dosare depuse anul acesta reprezintă un salt foarte mare. Toate acestea se datorează unor campanii de promovare duse atât în mass-media și pe rețelele de socializare, cât și prin discuții directe cu candidații din licee", a declarat rectorul Universităţii, Lucian Georgescu. 

La rândul său, prorectorul Silvius Stanciu a ţinut să precizeze că numărul înscrierilor la "Dunărea de Jos" au crescut şi datorită parteneriatelor pe care Universitatea le-a realizat cu  peste 120 de licee şi inspectoratele şcolare din şase judeţe: "S-au împărţit peste 10.000 de mape de promovare pentru absolvenţii de liceu de anul acesta, am reuşit să organizăm trei din cele şapte târguri educaţionale propuse, pentru că celelalte ediţii au fost anulate din cauza pandemiei. Cu toate acestea, am avut peste 3.000 de liceeni veniţi la cele trei ediţii, interesaţi de specializările de la Universitatea noastră", a adăugat prorectorul care se ocupă de problemele de comunicare.

Ciprian Vlad, prorectorul care se ocupă de organizarea Admiterii 2020 a declarat că următoarea etapă se va desfăşura până pe 28 iulie, perioadă în care toţi candidaţii care vor să-şi valideze locul la admitere trebuie să-şi depună diploma de Bacalaureat în original.

Pentru anul acesta Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi are la buget la licenţă 1.714 locuri şi 2.372 de locuri la taxă. 

"Ca şi în alţi ani, cele patru facultăţi pentru care s-a depus cel mai mare număr de dosare sunt: Economie şi Administrarea Afacerilor, Medicină, Ştiinţe Juridice, Sociale şi Politice şi Automatică, Calculatoare, Inginerie Electrică și Electronică. După depunerea diplomelor în original vom putea spune exact şi care a fost concurenţa pentru fiecare în parte. La facultăţile de inginerie concurenţa a fost mai mică, deşi şi aici avem acum mai mulţi candidaţi ca în alţi ani. Aici, cu siguranţă, vom avea locuri libere şi pentru etapa din toamnă", a mai adăugat rectorul Lucian Georgescu. 

Acesta a mai ţinut să precizeze că Universitatea "Dunărea de Jos" dispune în campus de locuri de cazare pentru toţi studenţii care nu sunt din Galaţi. Totodată, a declarat că zilele acestea vor demara lucrările pentru un cămin nou cu 200 de locuri şi doi studenţi în cameră şi că s-a primit finanţare pentru o cantină nouă, ceea ce va aduce modernizări campusului în perioada imediat următoare.

(P)

Citit 6666 ori Ultima modificare Luni, 20 Iulie 2020 20:41