O stradă din Galaţi ar putea reveni la vechea denumire

O stradă din Galaţi ar putea reveni la vechea denumire
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

Schimbarea denumirii străzii Venus în strada Dimitrie Ioan Frigator a fost lansată în dezbatere publică pe portalul Primăriei Galaţi, iar propunerile şi opiniile cu valoare de recomandare sunt aşteptate până pe 18 martie 2022. Conform documentelor, este vorba despre artera de circulaţie cuprinsă între strada Traian şi Aleea Bravilor.

În semn de omagiu pentru cel care a fost Dimitrie Ioan Frigator, unul dintre cei mai înstăriţi comercianţi din Galaţi, datorită testamentului căruia s-a construit la Galaţi „Azilul de bătrâni căzuţi în sărăcie”, Valentin Bodea a solicitat schimbarea denumirii. Mai mult, conform tabelului alfabetic al străzilor existente în Galaţi la data de 30 octombrie 1960, strada Frigator începea din strada Traian şi se termina în Aleea Bravilor, denumirea actuală fiind strada Venus.

Potrivit raportului de specialitate al proiectului de hotărâre, sunt 13 imobile cu numere poştale pe strada Venus, iar schimbarea denumirii străzii presupune schimbarea actelor de identitate ale persoanelor cu domiciliul aici şi ale actelor societăţilor care au sediul sau punct de lucru aici. Deoarece actele de proprietate nu se pot modifica, rămânând cu „strada Venus”, proprietarii vor solicita Primăriei la cererea anumitor instituţii certificate de nomenclatură stradală, cu taxa de 10 lei certificatul, la care se adaugă taxa de 19 lei, dacă solicitarea este făcută în regim de urgenţă.

Citit 5356 ori Ultima modificare Miercuri, 23 Martie 2022 01:31

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.