Acelaşi expert, pentru trei cinematografe

Acelaşi expert, pentru trei cinematografe
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

„Dacia”, „Flacăra” şi „Ţiglina” sunt cele trei cinematografe pentru care Primăria Galaţi tocmai a atribuit contractele de expertiză tehnică şi audit energetic, documentaţii necesare pentru reabilitarea şi modernizarea acestor imobile. Firma Techmedia Electronics SRL din Iaşi a fost desemnată câştigătoare, iar fiecare dintre cele trei contracte care i-au fost atribuite are o valoare de 23.700 de lei fără TVA şi o durată de 30 de zile.

Aşa cum aţi putut afla din ziarul „Viaţa liberă”, municipalitatea intenţionează să depună proiectele de salvare a celor trei imobile pentru finanţare prin Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă 2022 - Componenta 5, Valul Renovării. În ceea ce priveşte destinaţiile dorite de municipalitate pentru cinematografe primele pe listă sunt: sediu pentru Teatrul de Păpuşi „Gulliver” - cinema „Ţiglina” fiind favorit şi pentru centru de excelenţă şi performanţă pentru copii. Se mai analizează şi posibilitatea unui centru de cercetare medicală într-unul dintre aceste cinematografe. Partea delicată este că Primăria va trebui să respecte condiţia legală de a difuza filme cel puţin o dată pe săptămână în aceste (foste) cinematografe.

Citit 3537 ori Ultima modificare Vineri, 18 Martie 2022 15:17

3 comentarii

 • postat de marr
  Vineri, 18 Martie 2022 21:10
  62.231.94.***
  Daca tot se baga un ban pentru lucrari de reparatie/restaurare , sa aduca cat de cat un ban la bugetul local ( banuiesc ca vor apartine tot de Primarie ) n-ar fi rau sa fie gandit si un Abonament Cultural - Card Cultural . Exista destule muzee - Teatre pentru un astfel de Circuit . Salile se pot folosi si pentru Proiectii si pentru Concerte . Si mai ales sa fie o Conducere/Director/Manager care sa stie ce sa faca sa atraga oamenii , nu numa' sa ponteze prezent si' atat .
  0
  7
  Raportează
 • postat de Vica de pe 11 Siret
  Joi, 17 Martie 2022 15:12
  78.96.84.***
  Domnule, pai puneti in functie aceste cinematografe sa vedeti cati galateni vor solicita sa se dea filme mai ales in weekend.

  In prima faza cred ca spectatori vor fi mai ales din randul generatiilor anilor 50 - 60 obisnuiti de dinainte de 89 cu acest mod de relaxare, apoi vor veni si tineri care isi vor da seama de diferenta unui spectacol sau film vazute pe micul ecran, tv sau laptop, cu marele ecran!

  Este o diferenta de perceptie.
  0
  16
  Raportează
 • postat de G-Man
  Joi, 17 Martie 2022 11:28
  82.76.134.***
  eu as folosi aceste foste cinematografe ca sali de spectacole si evenimente pentru unitatile de invatamant! S-ar putea monta niste productii super frumoase cu elevii scolilor, gradinitelor si liceelor din zona lor.
  2
  13
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.