Interviu cu profesorul român care a făcut 8 ani de închisoare în China: închis într-o cușcă de 16 metri pătrați, cu alți 12 indivizi (I)

Interviu cu profesorul român care a făcut 8 ani de închisoare în China: închis într-o cușcă de 16 metri pătrați, cu alți 12 indivizi (I)
În imagine, profesorul român Marius Balo. Foto: Arhiva personală Marius Balo
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Marius Balo a stat opt ani în închisoare în China pentru 80 de dolari. Autoritățile l-au acuzat, în 2014, că ar fi primit această sumă de la cetăţeni chinezi, fără să ştie că provenea din comiterea de infracţiuni. A fost considerată fraudă contractuală.

Procesul a fost o farsă, povestește profesorul român pentru PressHUB. Marius Balo spune că a fost supus la interogatorii obositoare, iar în timpul arestului preventiv a fost menționut intenționat sub presiune psihică: se gândea chiar că va fi condamnat la moarte și executat.

Tânărul din Cluj, care preda engleza în China, nu a primit aproape deloc sprijin din partea statului român, în ciuda apelurilor sale disperate. Ar fi putut fi transferat în România în 2020, dar pandemia de COVID-19 i-a anulat această șansă. A fost eliberat abia în 2022.

Marius Balo poveștește, pentru PressHUB, cum a ajuns prima dată în China, cum a fost arestat, de ce a fost condamnat, ce au făcut pentru el autoritățile din România și cum a reușit, în cele din urmă, să fie eliberat și să se întoarcă acasă după 8 ani. Articolul complet poate fi citit AICI

Citit 2325 ori Ultima modificare Marți, 31 Mai 2022 15:00

2 comentarii

 • postat de Cristi
  Marți, 31 Mai 2022 17:18
  89.39.81.***
  Interviu cu un infractor, ne-a dus faima pana in China! Bun articol, sau nu.
  7
  5
  Raportează
 • postat de Solaris
  Marți, 31 Mai 2022 17:07
  95.76.2.***
  Ma lasi...El poate spune orice....Dar cine-l crede?
  In cusca de 16 mp...adica fiecare avea la dispozitie 1,23 mp...Ma lasi?
  Oare cat poate minti acest om?
  Daca era un om corect si nu intra in combinatie cu tot felul de infractori
  era bine merci...Dar asta nu spune ipocritul asta!
  5
  8
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.