Peste 20 de puncte de recenzare, la nivelul județului Galați. LISTĂ LOCAȚII

Peste 20 de puncte de recenzare, la nivelul județului Galați. LISTĂ LOCAȚII
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

UPDATE. Până pe 17 iulie 2022, la nivelul județului Galați vor funcționa peste 20 de puncte fixe de recenzare, anunță Direcția Județeană de Statistică Galați. Aceste centre se adresează tuturor persoanelor care doresc să se recenzeze, dar, din diferite motive, nu au efectuat autorecenzarea sau nu pot primi vizita recenzorului la reședința obișnuită.

În municipiul Galați, punctele de recenzare asistată vor funcționa la: Primăria municipiului Galați, strada Domnească nr. 54; Direcția Județeană de Statistică, strada Nicolae Bălcescu nr. 80; Direcția de Asistență Socială a municipiului Galați, strada Fraternității nr. 1; Biblioteca „V. A. Urechia”, strada Mihai Bravu nr. 16”. Centrul de la sediul Direcției Județene de Statistică Galați este deschis de luni până duminică, între orele 8,00 și 20,00. Lista și programul centrelor de recenzare pot fi accesate pe site-ul ziarului ”Viața liberă”.

„Astfel de puncte fixe de recenzare vor funcționa până la finalul perioadei de recenzare (17 iulie 2022) în localitățile în care ritmul de recenzare din etapa interviurilor față în față este scăzut și se vor desfășura paralel cu recenzarea pe teren. În acest mod, se vor putea recenza și persoanele care, în perioada scursă între momentul de referință al recensământului (1 decembrie 2021) și prezent, s-au mutat, respectiv, și-au schimbat localitatea de reședință obișnuită. La punctele fixe de recenzare își va desfășura activitatea cel puțin un recenzor și se va asigura disponibilitatea pentru recenzarea populației prin interviu față în față pentru circa 10 ore/zi, inclusiv sâmbăta și duminica. Paralel cu înființarea punctelor fixe de recenzare, continuă și colectarea datelor de recensământ prin interviu față în față, cu înregistrarea datelor pe tablete electronice, prin intermediul recenzorilor de teren”, transmite Direcția Județeană de Statistică.

Recenzarea prin interviu față în față, inclusiv la punctele/centrele fixe de recenzare, reprezintă ultima etapă a colectării datelor de la populație pentru Recensământul Populației și Locuințelor (RPL2021) și este obligatorie. Persoanele care vor refuza recenzarea riscă o amendă cuprinsă între 1.000 și 3.000 de lei, iar pentru persoanele care împiedică accesul în complexuri sau ansambluri rezidențiale sunt prevăzute amenzi între 1.500 și 5.000 de lei.

Amintim că este primul recensământ din România organizat integral în format digital. Întregul proces al colectării datelor se desfășoară cu asigurarea confidențialității și protecției depline a informațiilor.

Locații puncte fixe de recenzare:


Patru centre de recenzare asistată în Galați * Printr-un comunicat de presă, Primăria municipiului Galați informează că se reînființează patru centre de recenzare asistată, care vor funcționa începând de vineri, 8 iulie 2022, până pe 17 iulie 2022, în intervalul orar 8,00 - 16,30.

„Astfel, persoanele care, din diferite motive, nu s-au autorecenzat sau nu au răspuns recenzorilor sunt rugate să se prezinte la unul din următoarele centre:

- Primăria municipiului Galați, strada Domnească nr. 54;

- Direcția Județeană de Statistică, strada Nicolae Bălcescu nr. 80;

- Direcția de Asistență Socială a municipiului Galați, strada Fraternității nr. 1;

- Biblioteca „V. A. Urechia”, strada Mihai Bravu nr. 16”, transmite administrația locală.

 

 

Citit 6685 ori Ultima modificare Sâmbătă, 09 Iulie 2022 18:48

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.