Decizii de impunere pentru 58 de influenceri români care nu și-au declarat veniturile din OnlyFans

Decizii de impunere pentru 58 de influenceri români care nu și-au declarat veniturile din OnlyFans
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

„ANAF a început verificarea influencerilor și a altor români care fac bani pe internet și nu îşi declară veniturile. Inclusiv utilizatorii OnlyFans, site celebru pentru entertainmentul contra cost dedicat exclusiv adulților, sunt verificați de Fisc”, anunță Știrile Pro Tv.

Potrivit jurnaliștilor, Fiscul a declanșat în vară controale amănunțite asupra a peste jumătate de milion de români, bănuiți că au strâns averi impresionante fără să declare niciun ban la stat. Este vorba inclusiv despre cei care fac bani online, pe Facebook sau Instagram, așa-zișii influenceri.

Fiscul a emis deja primele decizii de impunere pe numele mai multor români care nu au declarat veniturile obținute prin vânzarea serviciilor sexuale pe site-ul OnlyFans, au declarat pentru Știrile PRO TV surse din ANAF. Potrivit surselor amintite, 128 de astfel de influenceri sunt controlați acum, iar pentru 58 dintre ei s-au emis deja decizii de impunere pentru suma totală de 6,5 milioane de lei, bani nedeclarați.

”Au apărut profesii noi, acești influenceri care obțin venituri de pe Facebook, Instagram, să vedem dacă au declarat veniturile obținute din acest gen de activitate”, declara în august Lucian Heiuș, președintele ANAF.

Fiscul anunța atunci că un cetățean din Iași trebuie să răspundă în fața ANAF pentru că nu a declarat 12 milioane de lei, iar alte două persoane, din București și din Buzău, au de explicat venituri de peste 3 milioane de lei, fiecare.

 

Citit 1903 ori Ultima modificare Miercuri, 12 Octombrie 2022 11:32

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.