Pregătiri pentru festivalul „Zilele Basarabiei”

Pregătiri pentru festivalul „Zilele Basarabiei”
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Cum să îți faci vocea auzită și să trăiești o experiență deplină de student în Galați? Liga Studenților te îndeamnă să vezi numaidecât cu ce se ocupă și să vezi dacă este locul potrivit și pentru tine, dacă îți poate aduce plusvaloare pe durata anilor studenției.

Un eveniment pregătit din timp este cel care se va desfășura în perioada 27 martie - 2 aprilie, dedicat Zilelor Basarabiei. Pe 2 aprilie, de la ora 19,00, în campusul studenţesc, vor concerta trupele "Gândul mâţei" şi "Satoshi", ambele formații de peste Prut.

Cele șapte zile ale manifestării, organizate de Clubul studenților basarabeni și bucovineni din cadrul Ligii Studenților Galați, vor conține concursuri de cultură generală, serate folk și activități sportive, precum și competiții de volei și fotbal. Pe cât de pline vor fi aceste zile, pe atât de antrenante și captivante se anunţă. 

Și cine spune că basarabenii nu se pot simți ca acasă în noul lor cămin de suflet? Este viață de student doar și fiecare trebuie să simtă că are un loc al lui, atât în pregătirea profesională, cât și în relațiile sociale. Iar Liga Studenților creează legături pe viață între studenți, îi face să se simtă uniți și să experimenteze un sentiment de apartenență, dovadă că implicarea studenților în activități de voluntariat se extinde și pe timpul verii.

În vara anului 2022 s-a organizat la Galați Summer University, care a avut ca scop promovarea Universității "Dunărea de Jos" din Galaţi, dar și aflarea detaliilor vieţii de student în căminele din Galaţi.

Și pentru că membrii acestei asociații luptă pentru echitate și un sistem educațional care deservește studentul, se dezbate în momentul de față subiectul intrării în examen, care în regulamentul intern se bazează pe participarea la seminar. Se dorește soluționarea oricăror reglementări care dispun altfel.

Retrospectiv, liderul Ligii Studenților, Alexandru-Cosmin Vlad, se mândrește cu un "show reușit și muncit" la Balul bobocilor din toamna lui 2022, la care au participat aproximativ 300 de persoane. Evenimentul a avut loc la Casa de Cultură a Studenţilor, iar Alexandru Vlad afirmă că atât Universitatea "Dunărea de Jos", cât și CCS sunt doi stâlpi puternici de sprijin, care le transformă proiectele în realitate.

Dacă ești student, nu ezita să-i contactezi și să îți asiguri o experiență de neuitat în locul care este a doua ta casă, Universitatea "Dunărea de Jos". Dacă ești însă licean, poți doar să aspiri la momentul când vei face parte din această asociație și fii pregătit să fii surprins de puterea pe care Liga Studenților din Galați o are în schimbarea lucrurilor în bine. Căci bine faci, bine găsești!

Citit 3768 ori Ultima modificare Joi, 06 Aprilie 2023 19:35

1 comentariu

  • postat de Basarabia este România
    Duminică, 26 Martie 2023 13:03
    89.136.4.***
    Festivalul în limba română sau ucraineană? Cerșeski ce spune?
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.