Peste 800 de petiții și sesizări înregistrate de Poliția Locală

Peste 800 de petiții și sesizări înregistrate de Poliția Locală
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Poliția Locală Galați a înregistrat peste 800 de petiții/ sesizări în primul semestru al anului 2023. Dintre acestea, peste 475 de sesizări au fost adresate de persoane fizice și 347 de persoane juridice

Pentru perioada analizată, într-un clasament al reclamațiilor venite din partea cetățenilor sau persoanelor juridice, pe primul loc se poziționează sesizările care au intrat în competența de soluționare a Serviciului Siguranță Rutieră (221 de sesizări), privind nerespectarea circulației pe drumurile publice. În acest domeniu de activitate, cele mai multe reclamații fac referire la opriri, staționări, parcări neregulamentare, trafic îngreunat, mașini abandonate, blocare căi de acces, garaje etc.

A doua poziție în topul petițiilor este ocupată de Serviciul Disciplina în Construcții și Afișajul Stradal (202 la număr), în majoritatea referitoare la: lucrări de construcții (modificări interioare) executate în apartamente proprietate privată din condominii, lucrări de construcții executate la imobile proprietatea Municipiului Galați și lucrări de construcții la imobile clasificate monumente istorice sau imobile aflate în zona de protecție a monumentelor istorice.

Pe locul al treilea, cu 199 de sesizări înregistrate în primele șase luni ale anului, se poziționează cele cinci secții de Poliție Locală. Gălățenii au reclamat acte de tulburare a ordinii și liniștii publice, consum de băuturi alcoolice în alte locuri decât cele special amenajate sau murdărirea domeniului public.

În perioada analizată, 624 de petiții au fost adresate direct Poliției Locale, iar 199 dintre sesizări au fost primite prin redirecționarea de la alte instituții și autorități. În acelaşi timp, circa 5% dintre petițiile primite la Poliția Locală Galați au fost redirecționate către autorități și instituții publice care au atribuții în rezolvarea problemelor semnalate, în conformitate cu prevederile legale în vigoare.

La Dispeceratul Poliției Locale, în perioada ianuarie - iunie 2023, au fost înregistrate 1.780 de sesizări telefonice, iar în audiență s-au prezentat 24 de persoane.

Citit 981 ori Ultima modificare Luni, 10 Iulie 2023 07:54

3 comentarii

  • postat de Un contribuabil
    Marți, 11 Iulie 2023 21:57
    86.124.200.***
    Pe str. Nufarului, langa intrarea in garajul ECOSAL pe trotuar, exista un garaj amplasat de mai multi ani, fara autorizatie, folosit de o familie, dar pe care Politia Locala nu are ochi sa-l vada! Nici cersetorii din intersectii nu sunt vazuti( Basarabiei/G.Cosbuc, Brailei/Stadionului. Sectii de pol
    0
    0
  • postat de Nicusor
    Luni, 10 Iulie 2023 12:00
    5.13.128.***
    Au rezolvat MACAR UNA ???
    0
    0
  • postat de Cineva
    Luni, 10 Iulie 2023 08:12
    5.13.158.***
    Politia locala nu observa comertul stradal
    ( ilegal ) de langa Potcoava de Aur.
    Au o intelegere cu respectivii ?
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.