Expoziție la Galați: „Dimitrie Cantemir - Romanian sound of the Orient”

Expoziție la Galați: „Dimitrie Cantemir - Romanian sound of the Orient”
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Cu ocazia împlinirii a 350 de ani de la nașterea marelui om de cultură și principe al Moldovei, Dimitrie Cantemir (1673-1723), vă invităm la vernisajul unei expoziții inedite care va avea loc sâmbătă, 21 octombrie 2023, de la ora 18.30, la „Muzeul Istoriei, Culturii și Spiritualității Creștine de la Dunărea de Jos”.

Expoziția face parte dintr-un proiect amplu care pune accentul atât pe latura academică, cât și pe cea culturală a personalității enciclopedice a principelui Moldovei, Dimitrie Cantemir.  Expoziția foto-documentară cuprinde imagini după documente și artefacte din perioada vieții lui Dimitrie Cantemir. 

Proiectul cultural „Dimitrie Cantemir – Romanian sound of the Orient” este finanțat de Ministerul Culturii, cu sprijinul Computerland Romania, având ca parteneri Academia Română, Academia de Științe a Moldovei, Arhivele Naționale ale României, Muzeul Național al Literaturii Române, Ansamblul cameral de muzică veche “Anton Pann”, Societatea Română de Televiziune, Trinitas TV și Radio România.

(P)

Citit 984 ori Ultima modificare Vineri, 20 Octombrie 2023 09:30