Trenul accelerat Galaţi - Cluj-Napoca a luat foc în mers

Trenul accelerat Galaţi - Cluj-Napoca a luat foc în mers
Evaluaţi acest articol
(20 voturi)

Trenul IR 1830 Galaţi - Cluj-Napoca a luat foc, marţi seară, în judeţul Bistriţa-Năsăud, între staţiile Mogoşeni şi Beclean pe Someş. Din informaţiile furnizate de personalul CFR Călători prezent la faţa locului, cauza probabilă a incendiului a fost o sursă externă, începutul incendiului fiind semnalat în zona cabinei WC. Incendiul s-a produs între vagoanele 2 şi 3, fiind afectat inclusiv firul de contact. În momentul izbucnirii incendiului, trenul se afla în mişcare.

Pentru stingerea incendiului, pompierii militari din Bistriţa au intervenit cu trei autospeciale de stingere şi un echipaj de prim ajutor SMURD. Pompierii au precizat că intervenţia a fost dificilă din cauza accesului dificil la locul incidentului, dar şi pentru că trenul se afla sub tensiune electrică. "După ce s-au luat toate măsurile de siguranţă, s-a acţionat pentru stingerea incendiului şi împiedicarea propagării acestuia la celelalte vagoane ale garniturii", au transmis reprezentanţii ISU Bistriţa-Năsăud.

"În trenul accelerat care circula pe ruta Galaţi - Cluj-Napoca se aflau în total 33 de persoane. Acestea au fost evaluate din punct de vedere medical şi au refuzat transportul la spital. Pasagerii au fost transportaţi cu un microbuz al ISU Bistriţa-Năsăud în oraşul Beclean, pentru a-şi continua deplasarea spre destinaţie cu alte mijloace de transport", a precizat ISU Bistriţa-Năsăud.

Citit 2653 ori Ultima modificare Marți, 23 Ianuarie 2024 22:02

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.