Peste 200 de sticle de vin, nedeclarate la intrarea în ţară (VIDEO)

Peste 200 de sticle de vin, nedeclarate la intrarea în ţară (VIDEO)
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

O acțiune comună a polițiștilor de frontieră din Huși și Oancea a dus la deconspirarea planului unui șofer de autocar ce se deplasa spre Italia, care ascunsese în compartimentul de bagaje, în vederea sustragerii de la controlul vamal, 216 sticle de vin, de proveniență Republica Moldova.

"Pe 17 aprilie, pentru valorificarea unor date și informații deținute la nivelul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Vaslui, polițiști de frontieră operativi din cadrul serviciului au organizat și desfășurat o acțiune punctuală pe linia prevenirii și combaterii contrabandei în zona de responsabilitate", a explicat reprezentantul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Vaslui, comisar Irina Mirică. Astfel, în jurul orei 20.40, pe raza localității Floreni, a fost identificat în trafic și oprit pentru control un ansamblu rutier format din autocar și remorcă, cursă regulată pe ruta Republica Moldova - Italia, care era condus de un bărbat de 45 de ani, cu cetățenie română și moldovenească.

Autocarul a fost condus la sediul Punctului de Trecere a Frontierei Oancea, pentru efectuarea unui control amănunţit asupra mijlocului de transport şi persoanelor. În urma controlului, au fost descoperite, ascunse și nedeclarate, în vederea sustragerii de la controlul vamal, în compartimentul de bagaje al autocarului, 216 sticle de vin, de proveniență Republica Moldova, ambalate în cutii de carton.

"Conform prevederilor legale, a fost luată măsura reţinerii tuturor bunurilor accizabile descoperite, în valoare totală de 11.000 de lei, sancţionarea contravenţională a șoferului autocarului cu amendă de 10.000 de lei și indisponibilizarea mijlocului de transport până la plata amenzii", a mai spus reprezentantul ITPF Vaslui.

Media

Citit 904 ori Ultima modificare Joi, 18 Aprilie 2024 16:09

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.