"Zboară" şi ANAF-ul de la Galaţi?
Foto: Foto: VL

"Zboară" şi ANAF-ul de la Galaţi?
Actualul sediu al DGRFP Galaţi
Evaluaţi acest articol
(16 voturi)

De câteva zile, în oraş circulă zvonuri privind o posibilă mutare, de la Galaţi la Constanţa, a Direcţiei Generale Regionale a Finanţelor Publice (DGRFP). Ar fi încă o lovitură pe care imaginea şi-aşa destul de şifonată a Galaţiului ar primi-o. Nu ar fi nici prima, şi nici ultima instituţie care ar „zbura” din Galaţi spre alte oraşe, dar ar fi încă una foarte importantă.

Vă reamintim, Galaţiul este singura regională ANAF din ţară care a fost ciunţită deja, în ianuarie 2016, când Administraţia Contribuabililor Mijlocii a fost preluată tot de Constanţa. Cu alte cuvinte, cele mai performante IMM-uri gălăţene au fost subordonate fiscal judeţului de la malul mării. Acum, se pare că se încearcă mutarea cu totul a sediului regionalei ANAF pe regiunea de sud-est, motivându-se o nouă reorganizare a ANAF.

Surse din cadrul Finanţelor Publice gălăţene ne-au spus că, din câte se pare, discuţiile sunt încă la stadiul de „ce-ar fi dacă?”. „Vă daţi seama ce ar însemna mutarea a 300 de angajaţi gălăţeni în Constanţa? Ar fi un dezastru”, ne-au spus sursele noastre.

„Nu mă mai miră nimic. În curând o să ajungem un târg în care nu mai e nimic. Pierdem tot. Deja, săptămâna trecută, sediul din Galaţi al Agenţiei Naţionale pentru Resurse Minerale a fost mutat la Brăila şi nimeni din Galaţi nu a zis nimic”, ne-a declarat şi preşedintele Patronatului IMM-urilor, Marian Filimon.

„Dar ministrul de Finanţe care a fost din Galaţi, Viorel Ştefan, ce a făcut acolo? În locul lui, eu mutam totul la Galaţi”, ne-a declarat şi fostul ministru pentru IMM-uri şi Mediul de Afaceri, Florin Jianu.

Decizia finală a eventualei mutări a DGRFP Galaţi la Constanţa va fi luată, cel mai probabil, după instalarea noului guvern, condus de Mihai Tudose. Iar vestea cea mai tristă vine abia acum: pentru postul de ministru al Finanţelor a fost propus Ionuţ Mişa, şeful Direcţiei Mari Contribuabili din cadrul ANAF, care este din... Constanţa!

În urma unei solicitări a „Vieţii libere”, răspunsul DGRFP Galaţi a venit sec: „Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Galaţi nu a fost informată oficial în acest sens”.

Citit 24336 ori Ultima modificare Luni, 12 Iunie 2023 07:38

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.