O școală pentru toți și pentru fiecare!

O școală pentru toți și pentru fiecare!
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

MINISTERUL EDUCAȚIEI

INSPECTORATUL ȘCOLAR JUDEȚEAN GALAȚI 

Galați, 19 mai 2023

 COMUNICAT DE PRESĂ

 

Granturile Norvegiene sprijină succesul școlar în județul Galați

 

Inspectoratul Şcolar Judeţean Galați anunţă organizarea Conferinţei intermediare a proiectului cu titlul “O școală pentru toți și pentru fiecare!”, pe data de 19.05.2023, începând cu ora 13.00, la Sediul Inspectoratului Școlar Județean Galați.

În cadrul Programului Dezvoltare locală, reducerea sărăciei și creșterea incluziunii romilor, cu finanţare prin Granturile Norvegiene 2014-2021, Inspectoratul Şcolar Judeţean Vaslui a obţinut, in calitate de promotor, un grant în valoare de 787.500 Euro pentru proiectul “O școală pentru toți și pentru fiecare!”. Proiectul se desfășoară în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Galați.

Obiectivul general al proiectului vizeaza creșterea gradului de incluziune socială a 505  copii din județele Vaslui și Galați, aflați în situații de risc, pe o perioadă de 32 de luni, urmărind, în particular, incluziunea lor în școală și comunitate.

Proiectul se implementează în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Vaslui, în 6 unități de învățământ, din care 4 în jud. Vaslui(Șc. Gimnazială „Dimitrie Cantemir” Vaslui, Șc. Gimnazială „Manolache Costache Epureanu„ Bârlad și Șc. Gimnazială „Ion Murgeanu„ Zorleni, Șc. Gimnazială nr. 1 Gherghești) și 2 în jud. Galați(Șc. Gimnazială nr. 16 Galați și Șc. Gimnazială nr. 1 Ungureni, com. Munteni) pe o perioada de 32 luni. Până în prezent s-au derulat programe educaționale remediale și de excelență, activități educative nonformale pentru elevi, tabere educaționale, cursuri de formare pentru cadrele didactice și ateliere pentru părinții din grupul țintă.

Proiectul este sprijinit financiar și moral de Consiliul Județean Vaslui, Consiliul Local și Primăria Vaslui, Consiliul Local și Primăria Bârlad, Consiliul Local și Primăria Zorleni, Consiliul Local și Primăria Gherghești în jud. Vaslui, precum și de Consiliul Județean Galați, Consiliul Local și Primăria Mun. Galați și Consiliul Local și Primăria Munteni în jud. Galați, atât pe durata implementării, cât și în perioada de sustenabilitate de 3 ani după încheierea finanțării externe.

Persoana de contact:

Prof.Gina BRÎNZAN - Inspector Școlar General

Tel. +40372362000

Fax +40236319396  

www.eeagrants.ro                                          http://www.oscoalapentrutoti.ro/                                         www.frds.ro

Material realizat cu sprijinul financiar al Granturilor Norvegiene 2014-2021. Conținutul acestui material nu reflect opinia oficială  a Operatorului de Program , a Punctului Național de Contact sau a Oficiului Mecanismului Financiar. Informațiile și opiniile exprimate reprezintă responsabilitatea exclusive a autorilor.

(P)

Citit 2006 ori Ultima modificare Vineri, 19 Mai 2023 13:31