Autorităţile nu-şi fac treaba nici trase de mânecă

Autorităţile nu-şi fac treaba nici trase de mânecă
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Cu două săptămâni în urmă, pe 26 ianuarie, o creştere importantă în cifrele COVID-19 din raportul Prefecturii ne-a determinat să întrebăm autorităţile dacă nu cumva a apărut vreun focar al bolii în judeţul Galaţi. Atât Prefectura, cât şi Direcţia de Sănătate Publică (DSP) au infirmat existenţa vreunui focar de coronavirus, deşi a doua zi un comunicat al DSP a anunţat câteva cazuri într-o secţie a Spitalului Judeţean. Surpriza a venit miercurea trecută, 2 februarie, când DSP a anunţat că la Căminul "Sf.Ilie" au fost nu mai puţin de 74 de îmbolnăviri în ultima perioadă, din care 63 în rândul rezidenţilor, iar focarul a fost închis pe 31 ianuarie.

Bila neagră a zilei de astăzi se acordă Direcţiei de Sănătate Publică şi Prefecturii Galaţi, pentru faptul că timp de o săptămână habar n-au avut că zeci de persoane în vârstă de la un cămin din oraş sunt infectate, deşi au fost trase de mânecă să cerceteze problema. Şi chiar dacă administraţia căminului este cea care ar fi trebuit să raporteze situaţia, asta nu scuză cu nimic dezinteresul celor două instituţii de stat.

Bila albă merge la vaccinul anti-COVID, care a făcut ca toţi cei 74 de bolnavi să treacă prin boală fără probleme deosebite. Trebuie amintit în context că, acum doi ani, în lipsa unui vaccin, peste 40 de vârstnici internaţi la Căminul "Sf. Ilie" şi-au pierdut viaţa după infectarea cu noul coronavirus.

Mai multe din aceeași categorie - BILĂ ALBĂ, BILĂ NEAGRĂ

Citit 2245 ori Ultima modificare Joi, 10 Februarie 2022 00:16

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.