Ce mi-e 15, ce mi-e 3, tot un drac!

Ce mi-e 15, ce mi-e 3, tot un drac!
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Deşi au redus perioada de izolare pentru cei infectaţi cu Sars-Cov-2, într-o primă fază de la 14 zile la 7 zile (pentru cei vaccinaţi) şi, respectiv, 10 zile (nevaccinaţi), iar apoi la 5 zile (vaccinaţi) şi 7 zile (nevaccinaţi), autorităţile aflate sub comanda lui Raed Arafat au uitat să modifice şi modul de calcul al incidenţei, care a rămas tot de 14 zile.

Aşa se face că incidenţa este în continuare la cote foarte înalte, în jur de 14-15‰, numai în municipiul Galaţi fiind raportaţi aproape 5.000 de bolnavi de COVID-19. În realitate, conform rapoartelor zilnice ale Prefecturii, mai sunt doar circa 1.500 de persoane infectate în tot judeţul (1.300 în izolare la domiciliu şi 200 în spitale), din care probabil cel mult 1.000 sunt din municipiul de reşedinţă, ceea ce ar reprezenta o incidenţă în oraş de numai 3‰. Ce mi-e 15, ce mi-e 3, tot un drac!

Bila neagră se acordă Comitetului Naţional pentru Situații de Urgență, care a început o treabă, dar a făcut-o doar pe jumătate, cel mai probail din neglijenţă, deşi nu este exclus să fie vorba şi despre incompetenţă, pentru că sunt pline instituţiile româneşti de "specialişti" angajaţi pe pile, cunoştinţe şi relaţii.

Bila albă revine aceleiaşi structuri, pentru că o minte limpede a redus totuşi perioada de izolare la 5/7 zile, în condiţiile în care varianta Omicron a coronavirusului nu mai este contagioasă timp de două săptămâni, aşa cum se întâmpla cu primele tulpini de COVID-19.

Citit 2938 ori Ultima modificare Marți, 22 Februarie 2022 00:23

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.