Tradiţii româneşti păstrate de gălăţeni la New York. Surprize pentru micul AJ, de la Moş Nicolae (VIDEO)

Tradiţii româneşti păstrate de gălăţeni la New York. Surprize pentru micul AJ, de la Moş Nicolae (VIDEO)
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Chiar dacă s-au stabilit de şase ani în New York, gălăţenii Oana şi Adrian, părinţii micului AJ, respectă tradiţiile de-acasă şi ţin să i le dezvăluie şi băieţelului lor. Cu atât mai mult cu cât este primul an în care puştiul gălăţean născut peste Ocean va înţelege de ce primeşte daruri în ghetuţe!

"În copilăria noastră, părinţii ne-au învăţat de mici povestea lui Moş Nicolae, care, în noaptea de 5 spre 6 decembrie a fiecărui an, vine călare pe un cal alb, fără să fie văzut, la copiii cuminţi şi le lasă în ghetuţele de la uşă diferite daruri, de obicei dulciuri sau jucării.

Părinţii ne spălau şi lustruiau ghetuţele, bocancii sau cizmuliţele şi le aşezau cu grijă pe covoraşul din holişorul de la intrare. Noi adormeam cu greu de grija şi emoţiile pe care le trăiam în aşteptarea Moşului cu barbă şi plete albe.

Când constatau că am adormit, părinţii se duceau şi ne puneau în încălţăminte bomboane, ciocolate, biscuiţi sau jucării găsite cu greu, după multe ore de stat la cozile interminabile din perioada comunistă.

Ne trezeam dis-de-dimineaţă şi alergam la uşă să vedem ce ne-a pus Moşul în ghetuţe. Această tradiţie care ne-a încântat copilăria, încercăm s-o păstrăm şi s-o transmitem şi fiului nostru, AJ, în vârstă de trei anişori. Pentru asta, i-am pregătit ghetuţele în care îi vom pune câteva daruri din partea Moşului: ciocolata cu unt de arahide, biscuiţii Oreo si bomboanele M&M sunt preferatele lui. Suntem convinşi că se va bucura foarte mult, ca şi noi când eram de vârsta lui!", ne-a mărturisit Oana, mama lui AJ.

Despre Oana, Adrian şi AJ aţi mai putut citi în pagina de Diaspora a ziarului "Viaţa liberă". Gălăţenii au decis să-şi împărtăşească experienţele, poveştile şi aventurile din viaţa de zi cu zi pe canalul de YouTube – „Români la New York”. Dacă sunteţi curioşi cum arată America şi mai ales marea metropolă privite prin ochii lor, cât costă să locuieşti în New York şi cum îl poţi vizita gratis, dacă vă interesează cum se pot economisi 8.000 de dolari pe an, cum arată apartamentul lor, sau aveţi nevoie de nişte sfaturi practice – cum să vă menţineţi casa curată ori cum să scăpaţi de kilogramele în plus - nu aveţi decât să intraţi pe vlogul lor şi să urmăriţi filmuleţele postate. O să vă placă! Sunt sinceri, naturali, haioşi, inspiraţi şi inteligenţi!

Special pentru „Viaţa liberă”, gălăţenii au filmat momentul în care AJ îşi descoperă ghetuţele pline de daruri aduse de Moş Nicolae. Vizionare plăcută!

Citit 3875 ori Ultima modificare Joi, 06 Decembrie 2018 01:46

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.