Din Austria la Galaţi, Tecuci şi Brăila: „Citeşte oriunde, oricând şi nu te opri vreodată!”.

Din Austria la Galaţi, Tecuci şi Brăila: „Citeşte oriunde, oricând şi nu te opri vreodată!”.
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Centrul Multifuncţional de Servicii Socio-Medicale pentru Persoane Vârstnice din Galaţi, Biblioteca „Ştefan Petică” din Tecuci şi Muzeul Brăilei „Carol I” vor găzdui, în luna septembrie, o serie de evenimente literare având ca scop promovarea lecturii “Anul cărţii – România citeşte”. Totul i se datorează Asociaţiei Scriitorilor Români din Austria, mai precis Danielei Gumann, preşedinta şi fondatoarea acesteia, un nume cunoscut cititorilor paginii de Diaspora.

Potrivit unui comunicat de presă transmis redacţiei, aflată în România pentru o scurtă perioadă, Daniela Gumann, preşedinta fondatoare a Asociaţiei Scriitorilor Români din Austria, însoţită de soţul ei, Constantin Gumann, doreşte să prezinte publicului iubitor de carte, noutăţile editoriale care le poartă numele. Programul va cuprinde lecturi publice, lansări de carte, dar şi o serie de evenimente complexe organizate în Bucureşti, Galaţi, Tecuci şi Brăila cu sprijinul instituţiilor de cultură şi al autorităţilor din oraşele respective.

„În dialog cu autorii”

Aşa se numeşte primul din şiragul de evenimente care va debuta la Bucureşti, pe 10 septembrie 2019, la ora 16,00, la Centrul Cultural „Mihai Eminescu”. Potrivit comunicatului de presă, sunt invitaţi să participe activ scriitorii care vor prezenta cele mai noi apariţii editoriale.

„Rânduri în acorduri aromate de toamnă”

Pe 16 septembrie 2019, la ora 13,00 Centrul Multifuncţional de Servicii Socio Medicale pentru Persoane Vârstnice va avea parte de invitaţi de seamă din cadrul literar şi artistic. Aceştia vor acompania dubla lansare de carte a soţilor Gumann şi vor oferi publicului momente de lectură din cărţile prezentate la eveniment. „Este un loc unde merg oricând cu plăcere în amintirea anilor frumoşi când lucram acolo, iar acest lucru se datorează şi minunatei şefe de centru care conduce cu profesionalism şi nobleţe un centru destinat să aducă zâmbete şi bucurii celor de vârsta a treia. Ce minunat poate fi! Felicitări, Carmen Serea!”, mărturiseşte Daniela Gumann.

Dublu eveniment la Biblioteca din Tecuci

„Citeşte oriunde, oricând şi nu te opri vreodată!”. Nu este doar un îndemn înţelept, ci un eveniment care va avea loc pe 18 septembrie 2019, ora 11,00 la Tecuci, Biblioteca „Ştefan Petică” Galeria Helios. Publicul va fi format din elevi de liceu, motiv ce o provoacă pe Daniela Gumann ca după prezentarea de carte să susţină o conferinţă despre migraţia românilor în străinătate. „Deoarece asistăm la un fenomen îngrijorător şi dramatic pentru România, cel al migraţiei românilor, se cuvine să prezentăm adevărata faţă a străinătăţii cu toate suferinţele care le include. În primul rând tinerii, dar şi părinţii lor cred că dincolo de graniţe îi aşteaptă belşugul şi traiul uşor. E bine să le spunem din timp adevărata realitate”, spune Daniela Gumann.

În aceeaşi zi, de la ora 14,30 în acelaşi loc, la „Salonul literar artistic” va fi o dublă lansare de carte şi lectură cu invitaţi de seamă care vor aduce un plus de valoare momentului prin discursurile lor. La final o sesiune de autografe va lăsa amintiri plăcute celor prezenţi cu drag de carte.

„Fiecare carte închide în ea un suflet”

Despre adevărul acesta se vor convinge cei care vor participa la evenimentul din 20 septembrie 2019, ora 16,00 de la Muzeul Brăilei „Carol I”. „Expoziţia de grafică şi pictură cu care participă doamna Constanţa Abălaşei Donosă la acest eveniment pe lângă volumul de versuri care îl lansează, va aduce o încântare publicului iubitor de artă şi carte. Alături de minunata artistă ce îl va elogia pe poetul Mihai Eminescu atât prin culoare cât şi prin vers, se vor lansa şi alte două apariţii editoriale semnate de Daniela şi Constantin Gumann”, se precizează în comunicat.

Cine este Daniela Gumann

Daniela Gumann este poetă, prozatoare, publicistă, trainer, antreprenor şi președinte fondator al Asociației Scriitorilor Români din Austria, înfiinţată în 6 februarie 2018, la Salzburg. Împreună cu soţul ei Constantin Gumann conduce o firmă de intermediere locuri de muncă în Austria în domeniul îngrijirii bătrânilor la domiciliu, despre care aţi putut citi în pagina de Diaspora.

A publicat: “Die Pflegerin - Îngrijitoarea”, „Picături din suflet” - o antologie în care fiecare îngrijitoare a primit ocazia de a povesti experienţa ei cu străinătatea, “Îngrijirea la Domiciliu în Austria – Drepturi şi Obligații”, “Suport de curs - Îngrijirea la domiciliu”, “Germana – clar şi la obiect”, volumele de versuri „Ecoul stelelor”, „Florile cireșului tânăr”, „Poezii în miez de noapte”, piesa de teatru „Un rol de îngrijitoare pe scena vieţii şi a teatrului“ şi romanul „Crăciunul care mi-a schimbat viaţa”. 

Anul trecut a publicat studiul de cercetare „Migraţia românilor în Austria” la Universitatea Danubius Galaţi în cadrul căreia a absolvit Facultatea de Comunicare şi Relaţii Publice. De asemenea, a absolvit şi Facultatea de Sociologie şi Asistenţă Socială din Bucureşti, Tehnici şi Practici în Asistenţa Socială şi un master în Afaceri şi Economie Internațională.

Citit 10470 ori Ultima modificare Joi, 05 Septembrie 2019 17:10

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.