Sandu Sindile, Canada: La colinde cu Ştefan Hruşcă, peste Ocean

Sandu Sindile, Canada: La colinde cu Ştefan Hruşcă, peste Ocean
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

„Crăciunul în Canada este, ca şi în alte locuri, o combinaţie între religios, comercial şi afectiv, şi fiecare, în mai mare sau mică măsură, ia câte ceva din fiecare element şi îl transformă în propria sa sărbătoare.

Comercial vorbind, toate marile magazine aveau deja marfă de Crăciun de la jumătatea lui noiembrie şi chiar mai devreme, colinde cântau cam tot de pe atunci, încep reduceri de preţuri şi este o feerie de culori şi de lumini peste tot. Religios vorbind, bisericile organizează concerte de colinde, fac apel la donaţii pentru cei mai puţin norocoşi şi totul culminează cu slujba de Crăciun. Pe plan afectiv, fiecare încearcă să se bucure de sărbători cât mai mult, îşi împodobeşte casa cu lumini, îşi pune brad în casă, face cadouri şi urări.

Personal, în seara de Crăciun am să merg la un concert de colinde cu, ţineţi-vă bine!, Ştefan Hruşcă, la Centrul Cultural Român din oraşul meu, Kitchener, din provincia Ontario. Hruşcă locuieşte la Toronto, la 100 de kilometri de mine şi în fiecare iarnă colindă în comunităţile româneşti. Pentru masa de Crăciun, o să avem toate bunătăţile, ca şi în România, pentru că, credeţi sau nu, acestea fac într-adevăr parte din patrimoniul românesc. Crăciun fericit tuturor şi împlinirea tuturor dorinţelor în Noul An!”, ne transmite Sandu Sindile din Canada.

Citit 3438 ori Ultima modificare Vineri, 23 Decembrie 2011 23:29

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.