DTP

DTP (11)

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează potenţialii beneficiari că primește cereri de plată pentru rambursarea ajutorului de stat pentru cantităţile de motorină achiziţionate şi utilizate în agricultură, aferente trimestrului I 2021.
Având în vedere că ultima zi de depunere a cererilor de plată este 30 aprilie, iar aceasta este zi nelucrătoare, termenul de depunere se prelungește până pe data de 4 mai 2021, inclusiv.
În conformitate cu prevederile legale, diferenţa dintre nivelul de 1.674,55 lei/1.000 litri al accizei și rata accizei reduse, care este în cuantum unitar de 1,572 lei/litru, se acordă ca ajutor de stat, sub formă de rambursare.
Totodată, APIA informează că a demarat autorizarea la plată a Ajutoarelor Naționale Tranzitorii (ANT-uri), pentru sectoarele vegetal și zootehnic, aferente Campaniei 2020.
În conformitate cu HG 434/2021 pentru aprobarea plafoanelor alocate ajutoarelor naționale tranzitorii în sectorul zootehnic, specia bovine, pentru anul de cerere 2020, și HG 435/2021 pentru aprobarea plafoanelor alocate ajutoarelor naționale tranzitorii în sectoarele vegetal și zootehnic, speciile ovine și caprine, pentru anul de cerere 2020, APIA a stabilit noi cuantumuri la hectar sau pe cap de vită.
Plățile se fac în lei, la cursul valutar de 4,8725 lei pentru un euro.

Ecologizarea pe Faleza Dunării

Scris de Vineri, 19 Martie 2021

Cum pe 14 martie este Ziua Internaţională a Râurilor, iar pe 22 martie - Ziua Mondială a Apelor, cei care îşi doresc să se implice pentru a păstra Dunărea curată sunt aşteptaţi sâmbătă, la ora 10,00, la Foişor, pentru a ecologiza zona Falezei.

"Avem și scrumiere de buzunar de oferit. Puteți aduce la voi un pet sau un borcan în care să strângeți mucurile de țigară", spun organizatorii de la Asociația Mai Mult Verde și Lidl România, care fac un apel la implicare în combaterea poluării cu plastic a apelor Dunării, adresat atât membrilor comunităților, cât și autorităților publice din orașele riverane.

Baciu la (n)oi

Scris de Duminică, 27 Octombrie 2019

Oraşul Târgu Bujor va primi bani pentru reţeaua de gaze [detalii]

Baciu la (n)oi

Scris de Duminică, 13 Octombrie 2019

În loc să fie valorificată aşa cum ar trebui, eventual să găzduiască un muzeu al navigaţiei, în Palatul Navigaţiei, emblematica clădire din cartierul Port, un spaţiu a fost închiriat pentru un shop, iar chiriaşii au lipit afişe colorate, făcând ca palatul să arate îmbrăcat de bâlci, şi nu ca un monument arhitectural [detalii]

Produsele fermentate ajută la slăbit

Scris de Miercuri, 30 Octombrie 2019

Deşi metabolismul încetineşte în jurul vârstei de 40 de ani, atunci când scăderea în greutate devine destul de grea, nutriţioniştii susţin că arderile metabolice pot fi accelerate cu ajutorul alegerilor alimentare.

Alimentele fermentate, spre exemplu, sunt bogate în nutrienţi, enzime şi bacterii bune pentru îmbunătăţirea tractului digestiv.

Procesul de fermentare face ca proteinele, carbohidraţii şi grăsimile din alimente să se descompună mai uşor în elemente digerabile.

Cine nu s-a bucurat de muzica, ritmul şi veselia lor? De zece ani, "Estrada Studio" le face gălăţenilor viaţa mai frumoasă. De zece ani, sute de copii au devenit mai încrezători în forţele proprii, urmând cursurile susţinute de Andreea Ignat, sufletul ansamblului "Estrada Studio", de la Casa de Cultură a Sindicatelor.

Duminică, de la ora 18,00, la Sala Sporturilor, va avea loc un spectacol aniversar, la care sunt aşteptaţi toţi iubitori de frumos, care vor să susţină unul dintre brandurile Galaţiului. "Se anunţă momente incendiare, cu campioni naţionali şi internaţionali la muzică şi dans, show-uri care au cucerit România şi nu numai, toate pe o singură scenă", spune Andreea Ignat.

Biletele se găsesc la secretariatul Casei de Cultură a Sindicatelor şi la sediul "Estrada Studio".

”Dialoguri acide” cu epigramişti

Scris de Miercuri, 17 Octombrie 2018

Astăzi, 17 octombrie, de la ora 11,00, la Biblioteca Asociaţiei Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor (CARP) din Galaţi, pe strada Domnească nr. 53, în cadrul Salonului Cultural "Armonii de toamnă", va avea loc un recital de epigrame şi o lansare de carte. Vor prezenta epigrame nume cunoscute ale genului în oraşul nostru, precum Constanţa Apostol, Vasile Bârzu, Ioan Fărcăşanu, Nicolae Gugu, Nicolae Leonte, Vasile Manole, Ion Moraru, precum şi poeţii Cezarina Adamescu şi Gheorghe Gurău. Epigramistul Vasile Manole îşi va lansa cu această ocazie volumul intitulat "Epigramei, cu toată dragostea". Moderator va fi publicistul Ghiţă Nazare, iniţiator şi moderator al Salonului Cultural.

La aproape zece ani de la lansarea primului film, Sony a anunţat producţia unui sequel. Potrivit Variety.com, acesta va beneficia nu doar de regizorul originalului, Ruben Fleischer (aflat acum la cârma lui Venom), dar şi de revenirea starurilor acestuia - Emma Stone, Woody Harrelson, Jesse Eisenberg şi Abigail Breslin.

Echipa este întregită de scenariştii Paul Wernick şi Rhett Reese, deveniţi cunoscuţi între timp pentru franciza "Deadpool", care au imaginat deja povestea continuării. Filmările sunt programate să înceapă în ianuarie 2019, iar lansarea va avea loc în octombrie. Momentan, studioul nu confirmat vreo cifră legată de bugetul de producţie; se presupune însă că aceasta va depăşi cele 24 milioane de dolari alocate primului film (care a avut încasări de peste 100 milioane de dolari la box-office-ul internaţional).

"Zombieland 2" va avea acelaşi stil horror-amuzant şi va purta echipa de celor patru eroi apoi până în inima Statelor Unite - pornind de la Casa Albă. Ei vor înfrunta de această dată un nou soi de zombi, ceva mai evoluat, dar şi o seamă de supravieţuitori.

Ediţia a XXV-a a Festivalului Naţional de Poezie "Costache Conachi", competiţie tradiţională ce "îşi propune să descopere, să sprijine şi să promoveze noi şi autentice talente în rândul tinerilor creatori de poezie", se va derula în acest an, pe 27 şi 28 octombrie, în organizarea Casei de Cultură (loc de desfăşurare), în colaborare cu Primăria şi Consiliul Local al municipiului Tecuci.

Vor putea participa la concurs creatori de poezie în vârstă de până la 35 de ani, care nu au publicat în volum, aflăm de la organizatori - managerul Casei de Cultură, muzeograf Lucia Gologan, şi referent, Dan Vîţă. Relaţii la telefoanele 0236.820.449 şi 0728.072.480 sau, prin e-mail, la adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..
Toţi concurenţii vor putea trimite câte şapte poezii, în cinci exemplare, cu diacritice, fiecare purtând acelaşi motto de identificare a concurentului. "Coletul" cu poezii va conţine şi un plic închis, pe care va fi înscris acelaşi motto cu acela al poeziilor, în interiorul căruia vor fi introduse elementele de identificare şi contact. Plicurile cu fişa personală se vor deschide după jurizare.
Lucrările vor fi expediate până pe 10 octombrie, data poştei, pe adresa: Casa de Cultură a municipiului Tecuci, Str. 1 Decembrie  1918  nr. 62,  cod 805300, judeţul Galaţi, cu menţiunea: "Pentru concursul naţional de poezie "Costache Conachi"".
Un juriu profesionist va acorda premii în valoare totală de 2.200 lei. Se vor acorda şi premii din partea unor edituri sau reviste literare, partenere ale evenimentului.