DTP

DTP (9)

Baciu la (n)oi

Scris de Duminică, 27 Octombrie 2019

Oraşul Târgu Bujor va primi bani pentru reţeaua de gaze [detalii]

Baciu la (n)oi

Scris de Duminică, 13 Octombrie 2019

În loc să fie valorificată aşa cum ar trebui, eventual să găzduiască un muzeu al navigaţiei, în Palatul Navigaţiei, emblematica clădire din cartierul Port, un spaţiu a fost închiriat pentru un shop, iar chiriaşii au lipit afişe colorate, făcând ca palatul să arate îmbrăcat de bâlci, şi nu ca un monument arhitectural [detalii]

Produsele fermentate ajută la slăbit

Scris de Miercuri, 30 Octombrie 2019

Deşi metabolismul încetineşte în jurul vârstei de 40 de ani, atunci când scăderea în greutate devine destul de grea, nutriţioniştii susţin că arderile metabolice pot fi accelerate cu ajutorul alegerilor alimentare.

Alimentele fermentate, spre exemplu, sunt bogate în nutrienţi, enzime şi bacterii bune pentru îmbunătăţirea tractului digestiv.

Procesul de fermentare face ca proteinele, carbohidraţii şi grăsimile din alimente să se descompună mai uşor în elemente digerabile.

Cine nu s-a bucurat de muzica, ritmul şi veselia lor? De zece ani, "Estrada Studio" le face gălăţenilor viaţa mai frumoasă. De zece ani, sute de copii au devenit mai încrezători în forţele proprii, urmând cursurile susţinute de Andreea Ignat, sufletul ansamblului "Estrada Studio", de la Casa de Cultură a Sindicatelor.

Duminică, de la ora 18,00, la Sala Sporturilor, va avea loc un spectacol aniversar, la care sunt aşteptaţi toţi iubitori de frumos, care vor să susţină unul dintre brandurile Galaţiului. "Se anunţă momente incendiare, cu campioni naţionali şi internaţionali la muzică şi dans, show-uri care au cucerit România şi nu numai, toate pe o singură scenă", spune Andreea Ignat.

Biletele se găsesc la secretariatul Casei de Cultură a Sindicatelor şi la sediul "Estrada Studio".

”Dialoguri acide” cu epigramişti

Scris de Miercuri, 17 Octombrie 2018

Astăzi, 17 octombrie, de la ora 11,00, la Biblioteca Asociaţiei Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor (CARP) din Galaţi, pe strada Domnească nr. 53, în cadrul Salonului Cultural "Armonii de toamnă", va avea loc un recital de epigrame şi o lansare de carte. Vor prezenta epigrame nume cunoscute ale genului în oraşul nostru, precum Constanţa Apostol, Vasile Bârzu, Ioan Fărcăşanu, Nicolae Gugu, Nicolae Leonte, Vasile Manole, Ion Moraru, precum şi poeţii Cezarina Adamescu şi Gheorghe Gurău. Epigramistul Vasile Manole îşi va lansa cu această ocazie volumul intitulat "Epigramei, cu toată dragostea". Moderator va fi publicistul Ghiţă Nazare, iniţiator şi moderator al Salonului Cultural.

La aproape zece ani de la lansarea primului film, Sony a anunţat producţia unui sequel. Potrivit Variety.com, acesta va beneficia nu doar de regizorul originalului, Ruben Fleischer (aflat acum la cârma lui Venom), dar şi de revenirea starurilor acestuia - Emma Stone, Woody Harrelson, Jesse Eisenberg şi Abigail Breslin.

Echipa este întregită de scenariştii Paul Wernick şi Rhett Reese, deveniţi cunoscuţi între timp pentru franciza "Deadpool", care au imaginat deja povestea continuării. Filmările sunt programate să înceapă în ianuarie 2019, iar lansarea va avea loc în octombrie. Momentan, studioul nu confirmat vreo cifră legată de bugetul de producţie; se presupune însă că aceasta va depăşi cele 24 milioane de dolari alocate primului film (care a avut încasări de peste 100 milioane de dolari la box-office-ul internaţional).

"Zombieland 2" va avea acelaşi stil horror-amuzant şi va purta echipa de celor patru eroi apoi până în inima Statelor Unite - pornind de la Casa Albă. Ei vor înfrunta de această dată un nou soi de zombi, ceva mai evoluat, dar şi o seamă de supravieţuitori.

Ediţia a XXV-a a Festivalului Naţional de Poezie "Costache Conachi", competiţie tradiţională ce "îşi propune să descopere, să sprijine şi să promoveze noi şi autentice talente în rândul tinerilor creatori de poezie", se va derula în acest an, pe 27 şi 28 octombrie, în organizarea Casei de Cultură (loc de desfăşurare), în colaborare cu Primăria şi Consiliul Local al municipiului Tecuci.

Vor putea participa la concurs creatori de poezie în vârstă de până la 35 de ani, care nu au publicat în volum, aflăm de la organizatori - managerul Casei de Cultură, muzeograf Lucia Gologan, şi referent, Dan Vîţă. Relaţii la telefoanele 0236.820.449 şi 0728.072.480 sau, prin e-mail, la adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..
Toţi concurenţii vor putea trimite câte şapte poezii, în cinci exemplare, cu diacritice, fiecare purtând acelaşi motto de identificare a concurentului. "Coletul" cu poezii va conţine şi un plic închis, pe care va fi înscris acelaşi motto cu acela al poeziilor, în interiorul căruia vor fi introduse elementele de identificare şi contact. Plicurile cu fişa personală se vor deschide după jurizare.
Lucrările vor fi expediate până pe 10 octombrie, data poştei, pe adresa: Casa de Cultură a municipiului Tecuci, Str. 1 Decembrie  1918  nr. 62,  cod 805300, judeţul Galaţi, cu menţiunea: "Pentru concursul naţional de poezie "Costache Conachi"".
Un juriu profesionist va acorda premii în valoare totală de 2.200 lei. Se vor acorda şi premii din partea unor edituri sau reviste literare, partenere ale evenimentului.

Miercuri dimineaţă, 21 iunie, mai multe echipe formate din poliţişti de frontieră şi jandarmi, sub coondonarea procurorilor Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Crimiunalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) - Serviciul Teritorial Galaţi, au descins la mai multe imobile din judeţul Galaţi.

În total, au fost efectuate 12 percheziţii domiciliare. Acţiunea a vizat destructurarea unui grup infracţional organizat, format din cetăţeni români şi din Republica Moldova, specializat în săvârşirea infracţiunii de  contrabandă cu produse accizabile din tutun şi energetice (benzină, motorină).

La finalul percheziţiilor, la sediul DIICOT Galaţi au fost aduse, în vederea audierii, 34 persoane.

Acţiunea a fost realizată cu sprijinul poliţiştilor de frontieră din cadrul sectoarelor Poliţiei de Frontieră Galaţi, Oancea, Folteşti, Brăila, efectivelor de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Galaţi şi lucrătorilor vamali din cadrul D.R.V. Galaţi. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operatiuni Speciale.

Cercetările continuă, sub coordonarea procurorilor DIICOT, iar după audierea celor 34 de persoane se vor lua măsurile legale ce se impun.