Vin şeicii în Insula Mare a Brăilei?

Vin şeicii în Insula Mare a Brăilei?

Evaluaţi acest articol
(5 voturi)
1 comentariu

Fac brăilenii ce fac şi reuşesc să atragă cumpărători sau investitori la care Galaţiul nici nu visează. Conform Ziarului Financiar, compania Agricost Brăila, cea mai mare fermă de cereale din România, care operează în sistem de arendă 56.000 de hectare de teren în Insula Mare a Brăilei, este aproape să fie cumpărată de grupul Al Dahra din Emiratele Arabe Unite, preţul tranzacţiei fiind estimat la peste 200 milioane de euro. Al Dahra este o companie din Abu Dhabi, care face parte dintr-un holding fondat de şeicul Hamdan Bin Zayed Al Nahyan. Al Dahra are activităţi în agricultură - cultivarea, producţia şi comercializarea cerealelor, producţia de orez, făină, fructe şi legume, scrie zf.ro.

Activă în peste 20 de pieţe, compania Al Dahra are o cifră de afaceri anuală de peste un miliard de dolari. Deţine sau operează în sistem de arendă circa 81.000 de hectare, astfel că achiziţia companiei din Insula Mare a Brăilei ar însemna o creştere de aproape 70 la sută.

Agricost Brăila este deţinută de antreprenorul Constantin Duluţe. În 2016, Agricost a avut afaceri de 86 milioane euro şi a raportat un câştig net de 15 milioane de euro.

Citit 4746 ori Ultima modificare Marți, 13 Martie 2018 18:21

1 comentariu

 • postat de un roman Miercuri, 14 Martie 2018 10:00 95.76.37.*** Link la comentariu
  1
  12

  mii si mii de detinuti politici de prin toate partidele istorice au muncit si murit in perioada 50,60 la desecarea si indiguirea baltii brailei si acuma e data la harapi la un pret de nimica ,pamant bun pamant roditor romanesc aparat cu sange de innaintasii neamului. de acuma o sa fie umplut de chimicale canceruri si oe organisme modificate genetic asta numai si numai pentru profitul unora ce interpreteaza coranul cum vor ei.
  dreptului de preempţiune a fost executat ?
  Înstrăinarea prin vânzare a terenurilor agricole situate în extravilan.
  Materia este reglementată de Legea nr. 17/2014
  si in ce perioada a fost publicat de Agricost Brăila in media ?sau afisat doar pe gardul infamei colonii de munca din Salcia unde anul trecut Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, însoţit de membrii Permanenţei Consiliului Eparhial, protoierei şi preoţi din Protoieria Însurăţei, oameni de cultură şi profesori i-au comemorat pe cei care au fost închişi şi torturaţi, începând cu anul 1952, în lagărul Salcia din Insula Mare a Brăilei
  Dumnezeu să ne ierte

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.