Vin şeicii în Insula Mare a Brăilei?

Vin şeicii în Insula Mare a Brăilei?
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Fac brăilenii ce fac şi reuşesc să atragă cumpărători sau investitori la care Galaţiul nici nu visează. Conform Ziarului Financiar, compania Agricost Brăila, cea mai mare fermă de cereale din România, care operează în sistem de arendă 56.000 de hectare de teren în Insula Mare a Brăilei, este aproape să fie cumpărată de grupul Al Dahra din Emiratele Arabe Unite, preţul tranzacţiei fiind estimat la peste 200 milioane de euro. Al Dahra este o companie din Abu Dhabi, care face parte dintr-un holding fondat de şeicul Hamdan Bin Zayed Al Nahyan. Al Dahra are activităţi în agricultură - cultivarea, producţia şi comercializarea cerealelor, producţia de orez, făină, fructe şi legume, scrie zf.ro.

Activă în peste 20 de pieţe, compania Al Dahra are o cifră de afaceri anuală de peste un miliard de dolari. Deţine sau operează în sistem de arendă circa 81.000 de hectare, astfel că achiziţia companiei din Insula Mare a Brăilei ar însemna o creştere de aproape 70 la sută.

Agricost Brăila este deţinută de antreprenorul Constantin Duluţe. În 2016, Agricost a avut afaceri de 86 milioane euro şi a raportat un câştig net de 15 milioane de euro.

Citit 5761 ori Ultima modificare Marți, 13 Martie 2018 18:21

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.