Apaterm continuă reorganizarea

Apaterm continuă reorganizarea
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Evaluarea personalului se prelungeşte până în septembrie *

În pofida numeroaselor voci politice care îi cântă prohodul şi îi anunţă falimentul iminent, conducerea societăţii Apaterm şi administratorul judiciar RomInsolv se ocupă, în continuare, de planul de reorganizare. Ieri a avut loc o nouă întâlnire a celor care hotărăsc viitorul societăţii.

Conducerea Apaterm nu pare foarte îngrijorată de anunţul Electrocentrale privind sistarea furnizării energiei termice şi dă asigurări că nu va ajunge în situaţia neplăcută de a sista, la rândul ei, apa caldă către populaţie.

„Eu nu cred că se va ajunge de la discuţiile politice la fapte şi la situaţia în care Electrocentrale să sisteze furnizarea energiei termice pentru că legal nu are voie să facă acest lucru”, ne-a declarat Florian Mateiţă, partener RomInsolv SPRL.

Principala grijă a Apaterm este să-şi contabilizeze datoriile şi lista debitorilor, pe care va trebui să le facă publice pe 18 august. După cum am aflat de la  Florian Mateiţă, evaluarea personalului se prelungeşte până la începutul lunii septembrie, pentru a fi cât mai corectă şi obiectivă. Mateiţă susţine că, în afară de cele 47 de persoane, din care 8 pensionari, care au părăsit deja societatea, nimeni nu a mai primit decizie de concediere.

În tot acest timp, Apaterm vrea să-şi primească înapoi licenţa pentru serviciul public de alimentare cu energie termică pe care consideră că Autoritatea Naţională pentru Reglementare a Serviciilor Comunitare de Utilităţi Publice i-a retras-o în mod abuziv.

Florian Mateiţă spune că şi în cazul în care se va ajunge la scoaterea la licitaţie a serviciului de alimentare cu energie termică al oraşului sau, în cel mai rău caz, la faliment, Apaterm se va ocupa timp de un an de gestionarea sistemului de distribuţie pe care îl are în prezent în concesiune şi administrare.

Citit 1730 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.