Şcoala de Vară a combinatului, cu două nume

Şcoala de Vară a combinatului, cu două nume
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Ediţia a opta a Şcolii de Vară a combinatului gălăţean a fost una cu totul specială. A început sub egida ArcelorMittal şi s-a încheiat, ieri, în sala Auditorium a Grădinii Botanice, sub cea a noului proprietar, Liberty. Ediţia din acest an s-a întins pe durata a 10 săptămâni şi la ea au participat 55 de studenţi din centrele universitare Galaţi, Bacău, Iaşi, Bucureşti, Cluj, Craiova, dar şi studenţi români de la universităţi din Franţa şi Anglia. Pe toată durata Şcolii de Vară, toţi aceştia au lucrat, alături de mentori din combinat, pe proiecte concrete, în domenii diferite: mediu, IT, automatizări, resurse umane, producţie.

Citit 2034 ori Ultima modificare Joi, 26 Septembrie 2019 15:48

1 comentariu

 • postat de Muncitorul
  Vineri, 27 Septembrie 2019 09:34
  188.24.207.***
  Si in tot acest timp, numarul muncitorilor din combinat a scazut sub limita critica.
  Majoritatea sunt in pragul pensiei sau deja pensionari.
  Tineretul nu vine sa-si riste viata si sanatatea in mizeria din combinat pt 2000lei/luna.
  In schimb personalul TESA viseaza ca lucreaza in multinationala sau corporatie si habar nu au de dezastrul de la nivelul sectiilor de productie.
  Se investesc bani inutil in tot felul de programe de tip ARC 20xx si alte tampenii asemanatoare, insa nu se investesc bani in repararea sau modernizarea macaralelor si utilajelor cu care se lucreaza efectiv in combinat.
  Astfel s-a ajuns in situatia in care tot ceea ce inseamna utilaj in combinat, au devenit un fel de relicve paticite si raspeticite cu tot felul de improvizatii, care nu mai functioneaza la parametri normali, sunt nesigure dpdv al securitatii in munca si se defecteaza aproape zilnic.
  Lipsa personalului muncitoresc si starea critica in care se afla majoritatea utilajelor de productie va genera la un moment dat un blocaj general al fluxului de productie, care la randul sau va duce la inchiderea combinatului.
  0
  9
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.