Test IMM pentru propunerile legislative

Test IMM pentru propunerile legislative
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Asociația Tinerilor Întreprinzători din Regiunea Sud-Est a organizat, pe 21 noiembrie, la C-HUB din bulevardul Siderurgiștilor, o masă rotundă rezervată proiectului "Test IMM - Îmbunătățirea capacității mediului de afaceri pentru a propune politici publice alternative la inițiativele guvernamentale". În cadrul acestui proiect, finanțat prin Programul Operațional Capacitate Administrativă (POCA), asociația analizează legi, hotărâri de guvern și programe care afectează mediul de afaceri din România, căutându-se idei de îmbunătățire a acestora.

Practic, proiectul își propune să dezvolte câteva instrumente utile de elaborare a politicilor publice pentru sprijinirea mediului de afaceri. Printre acestea se numără formarea unui corp de experți în domeniul politicilor publice de stimulare a antreprenoriatului. O altă direcție de acțiune se referă la dezvoltarea de know-how privind aplicarea testului IMM prin care actele normative trebuie să nu afecteze negativ mediul de afaceri. Dezvoltarea aplicației testimm.ro (încă nedefinitivată) are scopul de a-i sprijini pe cei interesați în găsirea resurselor necesare îmbunătățirii unui act normativ ce poate afecta mediul de afaceri din România.

"Test IMM este un proiect al Patronatului Tinerilor Întreprinzători din Regiunea Sud-Est. Această organizație a fost înființată în anul 2010, cu scopul de a contribui la îmbunătățirea legislației care afectează mediul de afaceri, de a asigura accesul la finanțare pentru tinerii întreprinzători, de a asigura o rețea de antreprenori serioși care să se ajute între ei și să-și dezvolte afacerile împreună", a afirmat Radu Adrian Oprea, expert Test IMM.

Ca și direcții majore ale proiectului distingem mai întâi activitatea de formare în aplicarea testului IMM pentru 120 de persoane din rândul ONG-urilor, patronatelor și sindicatelor din toate regiunile de dezvoltare din România. În al doilea rând, consemnăm o ambițioasă direcție de conștientizare privind importanța aplicării testului IMM asupra propunerilor legislative adresată către 500 de persoane cu funcții de conducere sau de execuție din 40 de consilii județene, 120 de primării, 25 de autorități și instituții publice centrale, precum și din Parlamentul României.

Având în vedere toate acestea, menționăm că cei care doresc deja să se implice în semnalarea unei probleme de interes public sau chiar consideră că sunt în măsură să ofere soluții de rezolvare a acestora au la dispoziție portalul politicipublice.ro.

Citit 1842 ori Ultima modificare Joi, 21 Noiembrie 2019 18:56

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.