APIA primește cererile pentru motorină

APIA primește cererile pentru motorină
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează potenţialii beneficiari că până pe 31 ianuarie 2020 inclusiv se depun cererile de plată pentru rambursarea ajutorului de stat pentru cantităţile de motorină achiziţionate şi utilizate în agricultură, aferente perioadei 1 octombrie - 31 decembrie 2019 (trimestrul al IV-lea al anului 2019).

Cererile se depun la Centrele Judeţene ale APIA, respectiv al Municipiului Bucureşti, de către administratorul/ reprezentantul legal al beneficiarului sau împuternicitul acestuia.

Ajutorul de stat se acordă sub formă de rambursare a diferenţei dintre rata accizei standard şi rata accizei reduse (stabilită la 21 de euro/ 1.000 litri) pentru motorina utilizată la efectuarea lucrărilor mecanizate în agricultură, a cărei valoare unitară este de 1,8959 lei/litru.

Pentru cele trei sectoare distincte, vegetal, zootehnic și îmbunătățiri funciare, cererile de plată pentru rambursare se depun însoțite de documentația de specialitate, ținându-se cont, unde este cazul, și de prevederile OMADR nr. 1727/2015, cu modificările și completările ulterioare.

Toate documentele depuse în copie vor fi certificate pentru conformitate cu originalul de către solicitantul sprijinului, însușite prin semnătură și vor purta sintagma “conform cu originalul”.

Citit 1165 ori Ultima modificare Luni, 13 Ianuarie 2020 18:34

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.