Evaluaţi acest articol
(13 voturi)
4 comentarii

Președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Galați, Ion Mocanu, este de părere că folosirea muncitorilor străini de către firmele românești nu reprezintă o soluție viabilă. ”Venirea străinilor, asiatici în general, nu rezolvă problema deloc. Muncitorii nu sunt foarte bine calificați, nu cunosc tehnologiile moderne, nu cunosc sudura în mediu de CO2, în argon. Nu cunosc sudura automată. Cu electrodul, hm... Nu reprezintă o soluție, soluția este tot România, să investească în școlile profesionale distruse ca urmare a unei neștiințe totale din partea miniștrilor care au gestionat acest lucru”, ne-a spus președintele CCIA Galați.

Citit 1387 ori Ultima modificare Miercuri, 06 Ianuarie 2021 17:02

4 comentarii

 • postat de Ajunge cat furati Duminică, 10 Ianuarie 2021 21:41 89.137.230.*** Link la comentariu
  0
  2

  Tot voi ati distrus scolile profesionale pentru ca aveati nevoie de liceeni ca sa intre la facultati sa nu muriti de foame si acum va plageti ca nu exista forta de munca si oameni calificati pe piata muncii. Oricum comanda a fost la ordin de sus via occident..distrugeti invatamantul romanesc, oamenii vor deveni slavi la noi in occident si care mai raman in tara sa munceasca pe 1800 deci sclavi saraci.

  Raportează
 • postat de Din Galati Vineri, 08 Ianuarie 2021 14:28 93.122.251.*** Link la comentariu
  2
  6

  1. Muncitorii din alte state desi prost calificati, muncesc, pentru ca vin sa faca bani pentru familii, pe care in tarile lor nu pot, au salarii de 80-200 dolari.
  2. Nu sunt de acord cu aceasta situatie dar costul pe om e undeva la 700-1000 EURO, inclus cazare, transport.,etc.
  3. Doreii nostri le dai 3000-4000 ron si stai sa i urmaresti, sa stai cu gura pe ei, lipsesc nemotivat, fara sa anunte, ca nu simt bine, etc. La prostii se pricep, ceva un smen, etc.
  4. Datorita legii pentru lucratoriii din constructii, sunt salarii bune la asfaltari, betoane, etc. Pentru firmele abonate la primarii, majoritatea PSD, astfel nu gasesti pentru alte domenii sa fie o diversificare a fortei pe piata.
  5. Muncitorii calificati din tara, care chiar sunt buni, sunt plecati pe 2000-3000 Euro afara, deci sunt pierduti deocamdata., doar cand vor vrea sa stea acasa, cu familia, si au facut o casa, o masina atunci vor accepta un salariu mai mic plus familie.
  6. Ceea ce lipseste sunt mai multe :
  -educatie, cei 7 ani de acasa, sa fie oamenii seriosi, responsabil, proactivi, muncitori, etc. Si eu cand m-am angajat am avut salariul mic, dar mi-am facut treaba, am invatat, am fost serios, unele contacte le - am pastrat, si lucrez cu ele din pozitia de antreprenor.
  - o implicare a firmelor pe termen lung, eventual din liceu, facultate, pentru cresterea viitorilor angajati, fie ingineri, fie muncitori, etc.
  - o cultura, care nu exista, a muncii, a valorii banilor, cum gasesti prin europa de vest(referitor la bani), sau prin asia(referitor la munca). Sau altfel spus a cuvantului dat, dar la noi e asa mai balcanic, ne fofilam, bacsis, sugiuc, gargara, etc.
  - o atitudine a statului, sa fie la fel pentru toti, nu diverse scutiri, zone defavorizate, subventii, etc, care pentru un caz aparte, pz termen scurt pot ajuta, dar pe termen lung, si pentru mai multi, incurca, deoarece manevre se pot face indifferent de subiect, si pe de alta parte e normal si logic, un manager trebuie sa faca maxim inlimitele legii pentru companie.

  O zi buna si spor la munca si la bani.

  Raportează
 • postat de Vrem să vină toți ,,străinii din Moldova Joi, 07 Ianuarie 2021 12:30 77.111.247.*** Link la comentariu
  3
  12

  Pentru o țară cum este România, o putere industrială semnificativă până acum 30 de ani de când a început să fie jefuită, distrusă și devastată prin strategii susținute de occident și un pentru un popor de oameni pricepuți și muncitori care țin în spate la ora actuala mare parte din economiile occidentale care ne-au confiscat țara, este o rușine și o jignire să se apeleze la munca unor indivizi dubioși proveniți din tot felul de țări bananiere, semi-sălbatice, indivizi cu mentalități și obiceiuri absolut diferite și nepotrivite cu ale noastre și aptitudini profesionale îndoielnice, indivizi care, CULMEA, sunt mult mai bine plătiți și beneficiază de mult mai multe înlesniri, avantaje și drepturi decât muncitorii români care ar face aceleași meserii, ca să nu mai vorbim despre faptul că toți banii câștigați în România de către acești străini, pleacă în țările lor de origine.
  Nu înțeleg de ce, dacă tot se urmărește aducerea cu orice preț a unor străini în țara noastră, de ce nu se aduc muncitori ,,străini" din Republica Moldova sau străini din țările ex-sovietice...cărora să li se aloce sume de 2-3000 de euro/lună, așa cum beneficiază acești muncitori aduși din partea cealaltă a planetei?!

  Raportează
 • postat de Terente...din Galati Joi, 07 Ianuarie 2021 12:00 86.34.180.*** Link la comentariu
  12
  6

  Ca noi rupem norii cu atatia Dorei ce se invart 4 odata cu bobina de cablaj, ca s-o desfasoare. Dorelul mioritic iarna sufla'n palme ca-i frig si bea antigel sa nu rugineasca, vara sta sub copac sa nu faca insolatie si bea bere rece, ca apa-i contaminata!
  D-le Mocanu, eu zic ca d-ta n-ai treaba bre, pe la "camera" aia, de te bagi in afacerile firmelor private;
  Vezi-ti, d-le de treaba pt care te-au numit !

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.