Comerțul, domeniu periculos

Comerțul, domeniu periculos
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

1.068 de persoane au suferit accidente de muncă în primul trimestru al acestui an, dintre care patru şi-au pierdut viaţa, conform Ministerului Muncii. Printre sectoarele în care s-au produs cele mai multe accidente de muncă au fost comerţul cu amănuntul (82 de accidentaţi), fabricarea autovehiculelor (57), industria construcţiilor metalice (49) și industria alimentară (49).

Accidentele de muncă mortale s-au produs în industria construcţiilor metalice, în silvicultură şi exploatare forestieră, în lucrări de geniu civil şi într-o activitate nedeclarată, în judeţele Alba, Bacău, Giurgiu şi Maramureş.

Cei mai mulți accidentaţi în muncă s-au înregistrat în Bucureşti (221) şi în judeţele Braşov (73), Timiş (48), Maramureş şi Prahova (câte 45).

Ocupaţia cea mai frecvent întâlnită în rândul persoanelor accidentate în muncă este cea de manipulant mărfuri - 47 de accidentaţi. A doua, ca pondere, este cea de lucrător comercial (37 de persoane accidentate), iar a treia, cea de muncitor necalificat la asamblarea și montarea pieselor (36).

Citit 699 ori Ultima modificare Luni, 31 Iulie 2023 09:30

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.