Controale ITM în centrele de învățământ preșcolar și de îngrijire pentru copii

Controale ITM în centrele de învățământ preșcolar și de îngrijire pentru copii
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

În perioada 25-29 martie, în cadrul unei campanii naționale pentru verificarea modului în care sunt respectate prevederile legale privind încheierea și executarea contractelor individuale de muncă, de către angajatorii din domeniile "Învățământ preșcolar" (cod CAEN 8510) și "Activități de îngrijire zilnică pentru copii" (cod CAEN 8891), inspectorii de muncă din cadrul ITM Galați au efectuat 28 de controale. Acestea au vizat domeniul relațiilor de muncă și s-au finalizat cu două avertismente.

Deficiențele constatate de inspectorii de muncă au fost transmiterea cu întârziere a suspendării contractelor individuale de muncă, respectiv, a elementelor contractelor individuale de muncă executate la momentul controlului. La încheierea contractelor individuale de muncă cu salariații societății, angajatorul nu a folosit modelul cadru al contractului individual de muncă prevăzut de OMMSS nr. 2171/2022, potrivit ITM Galați.

Pentru nerespectarea prevederilor legale și pentru neconformitățile constatate, inspectorii de muncă au dispus 15 măsuri, cu termene concrete de realizare.

Citit 906 ori Ultima modificare Vineri, 05 Aprilie 2024 10:22

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro