Încep irigațiile în județ, la grâu și legume

Încep irigațiile în județ, la grâu și legume
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Vineri, în Amenajarea Terasa Tecuci - Nicorești - Movileni a fost pornită stația de bază SPA Ionășești, ca urmare a comenzilor venite din partea fermierilor pentru a-și iriga culturile de grâu și legume, a informat directorul Filialei Teritoriale de Îmbunătățiri Funciare (FTIF) Galați, Sorin Adrian Pîrvu.

"Având o suprafață amenajată pentru irigații de 16.589 de hectare, pregătită în totalitate pentru campania de irigații din acest an, fermierii au contractat o suprafață de peste 13.000 ha. În această amenajare sunt constituite zece OUAI-uri, din care șase au încheiat contracte pentru irigații. Pe teritoriul celorlalte patru organizații inactive, fermierii vin să încheie contract sezonier cu ANIF pentru a lua apa pentru irigații cu motopompele", a afirmat directorul FTIF Galați.

Lungimea canalelor din această amenajare umplute cu apă este de 5 km, urmând ca de luni să se ajungă la 35 de km de canale umplute, ca urmare a celorlalte solicitări de apă primite pentru perioada următoare. Acum funcționează SPP 8 și SPP 9 (ambele, aferente OUAI Tecuci), urmând ca din această săptămână să pornească și alte stații de punere sub presiune, potrivit lui Sorin Adrian Pîrvu.

Citit 871 ori Ultima modificare Luni, 15 Aprilie 2024 11:27

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro