ITM Galați, bilanțul supravegherii pieței produselor industriale

ITM Galați, bilanțul supravegherii pieței produselor industriale
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Galați a desfășurat, în al doilea trimestru al acestui an, acțiuni de informare, conștientizare și verificare în cadrul unei campanii naționale de supraveghere a pieței produselor industriale.

S-a verificat implementarea de către producători, importatori şi distribuitori a normativelor europene privind echipamentele electrice de joasă tensiune și cele individuale de protecție, condițiile introducerii pe piață a mașinilor, echipamentele utilizate în atmosfere potențial explozive, explozibili pentru uz civil, reducerea emisiilor de zgomot în afara clădirilor, cerințele și omologarea de tip pentru motoarele cu ardere internă pentru echipamente mobile fără destinație rutieră, articolele pirotehnice.

Astfel, "inspectorii cu atribuții de control în domeniul supravegherii pieței din cadrul ITM Galați au efectuat vizite de inspecție la  24 de agenți economici şi au evidențiat în baza de date la nivel național 73 de produse. Două dintre produsele verificate nu erau însoțite de documentele necesare prevăzute de normativele privind echipamentele individuale de protecție, agentul economic distribuitor fiind sancționat cu retragerea de pe piață a produselor neconforme", potrivit ITM Galați.

În vizitele efectuate la distribuitori, s-a pus accent pe obligațiile acestora privind conținutul declarației de conformitate, normele și condițiile pentru aplicarea marcajului CE, instrucțiunile în limba română care trebuie furnizate odată cu produsele puse la dispoziție pe piață și asigurarea condițiilor de depozitare care să nu afecteze conformitatea produselor.

Această campanie se desfășoară până la data de 31 decembrie 2024.

Citit 2610 ori Ultima modificare Vineri, 21 Iunie 2024 10:35

1 comentariu

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro