Sindicatele sesizează Avocatul Poporului

Sindicatele sesizează Avocatul Poporului
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Blocul Național Sindical (BNS) a înaintat o solicitare către Avocatul Poporului pentru sesizarea Curții Constituționale cu privire la neconstituționalitatea OUG 62/2024 care vizează procesele ce au ca obiect drepturi salariale și de pensii pentru personalul plătit din fonduri publice. Reprezentanții BNS subliniază că ordonanța de urgență interferează în mod nejustificat cu atribuțiile puterii judecătorești, prin impunerea unor măsuri care duc la suspendarea automată a cauzelor similare aflate pe rolul instanțelor, ceea ce afectează independența judecătorilor, compromițând astfel principiul separației puterilor în stat.

Citit 1084 ori Ultima modificare Joi, 20 Iunie 2024 15:40

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro