Ruşinea de a fi ales

Evaluaţi acest articol
(18 voturi)
1 comentariu

Ieri, pe Facebook circula o filmare din Parlamentul Ugandei, unde nişte reprezentanţi ai poporului se luaseră la bătaie pentru ceva chestiuni importante, fără îndoială. În mediul on-line românesc, toată lumea se hlizea amar, spunând că măcar de s-ar bate şi ai noştri deputaţi şi senatori aşa, că ar fi cel puţin amuzanţi. Sincer, mie nu mi-a venit deloc să râd la vederea filmului din Uganda. Asta pentru că ştiu că, dincolo de acei aleşi care îşi băteau joc de mandatele lor păruindu-se mai rău ca prostituatele pe clienţi într-un bordel, se află oameni reali, ca mine şi ca voi, oameni a căror viaţă depinde de deciziile, bune sau proaste, ale celor pe care i-au ales (sau în unele cazuri, nu) pentru a le reprezenta interesele. Sunt convinsă că nici ugandezilor nu le-a picat prea bine să vadă filmul acela, dacă l-or fi văzut.

Nici mie nu mi-a picat bine să fiu martoră, miercuri, la circul autohton dâmboviţean, să-i văd pe aleşii noştri duelându-se nu aşa cum ar trebui s-o facă, adică aruncând de la stânga la dreapta eşichierului politic săgeţi bine argumentate, ci cu insulte şi acuze formulate într-un limbaj cu mult sub cel de periferie, recurgând la şantaj, pur şi simplu, pentru a-şi atinge scopurile politice. Să nu mă înţelegeţi greşit, nu mai aveam demult nicio iluzie cu privire la calitatea celor mai mulţi dintre aleşii noştri. Nu fac generalizări, fiindcă sunt convinsă că, aşa cum fiecare pădure are uscăturile ei, tot aşa are şi copacii ei falnici şi sănătoşi. Nu mă aşteptam de la reprezentanţii poporului la prea multe fapte de vitejie, mai ales ţinând cont de modul în care votează legile justiţiei, ca să nu mă mai refer acum şi alte prăpăstii. Dar nici nu pot să zâmbesc la auzul faptului că un ales consideră că e ruşine ca un altul să fi fost şofer, iar acesta din urmă crede de cuviinţă să încerce un şantaj cu tentă sexuală. Să ne înţelegem: nu e nicio ruşine să fii şofer profesionist, dimpotrivă, e o meserie tare grea şi periculoasă, te învaţă multe, printre altele şi despre autocontrol, prudenţă, respect pentru ceilalţi. Pe de altă parte, nu e nicio ruşine să practici orice fel de sex vrei tu, în intimitatea celor patru pereţi şi cu partenerul major care e de acord. Ruşinos este însă ca, indiferent din ce partid faci parte, ajuns în Parlamentul României, să te comporţi aşa cum au făcut-o cei doi.

Citit 1581 ori Ultima modificare Joi, 07 Decembrie 2017 16:59

1 comentariu

 • postat de Gabi Vineri, 08 Decembrie 2017 10:25 109.102.62.*** Link la comentariu
  2
  11

  Ha, ha... Nu e vorba de meseria de sofer...
  Chestia cu "soferul" era la o aluzie ca respectivul a fost "soferul" lui Catalin Voicu (un mare penal), adica vorba aia: "Cine se aseamana se aduna". ;-)

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.