Iarna vrajbei de la Interne

Evaluaţi acest articol
(5 voturi)
1 comentariu

Parafrazându-l pe Topârceanu, putem spune, cu mâna pe inimă, că iarna asta nu-i decât o copie. Nu-mi amintesc să mai fi înflorit în ianuarie ghioceii şi alte asemenea cadouri de martie. Dar, desigur, temperaturile pozitive pe timpul zilei explică fenomenul, nu-i cazul să ne gândim la miracole. Mai mult mă preocupă - dincolo de faptul că lipsa gerului face virusurile să înflorească, chestiune extrem de supărătoare în sine - toate celelalte lucruri care sunt pe dos în iarna asta.

Ministrul de Interne nu mai face drepţi în faţa premierului, ci a şefului de partid, chestorii de poliţie nu mai fac drepţi în faţa nimănui, cât despre poliţiştii de rând, ei se zbat să acopere găurile din sistem. Să mă explic: nu e neapărat rău că a cumpărat Consiliul Judeţului imprimante şi faxuri pentru posturile comunale de poliţie, până la urmă, dacă nu sunt fonduri la minister, dar tu, ca şef de judeţ, vrei să-ţi fie oamenii protejaţi, te ocupi de problemă, exact cum edilul gospodar îşi înzestrează poliţia locală. Dar să le cumperi nu ajută, mai trebuie şi să aibă poliţia oameni care să ştie să conecteze la reţea aparatele cu pricina. Oameni care, înţelegem noi, sunt căutaţi (şi nu prea se găsesc), după ce, recent, s-au făcut în sistem multe pensionări cam pripite. Legale, nu zicem nu, dar grăbite. Nu ştiu cum se manageriază treburile pe la Ministerul de Interne, dar eu una mă gândesc aşa: atunci când ştii că urmează să pierzi un element cu experienţă într-un sector, fiindcă omul se va pensiona la data X, tu, manager prevăzător, angajezi un alt element cu cel puţin 30 de zile înainte de a pleca predecesorul, aşa, să aibă timp măcar să se familiarizeze cu specificul muncii. Nu ţii posturile blocate, iar după ce îţi pleacă oamenii te trezeşti cu curul gol, pe româneşte, pentru ca pe urmă să nu ai timp şi resurse (că e începutul anului, n-ai nici măcar buget) să faci cunoscut faptul că ai posturi libere şi că aştepţi oameni cu anumite calificări şi deprinderi.  Asta, evident, dacă nu ai vreun interes să nu se ocupe posturile. Nu ştiu care e treaba cu ministrul Carmen Dan, dar zăpăceala din ultima vreme, cu agentul acuzat de pedofilie şi scandalurile care de care mai sonore, care ies la iveală, pare să fie un indicator de nădejde al faptului că, deşi o vrea Dragnea, poliţiştii s-au cam săturat de ea. O fi aşa, n-o fi, nu ne rămâne decât să aşteptăm să vină iarna adevărată şi să vedem atunci reacţiile. Că tot la Interne e mingea...

Citit 1196 ori Ultima modificare Vineri, 12 Ianuarie 2018 18:10

1 comentariu

  • postat de M-am dumirit Duminică, 14 Ianuarie 2018 08:35 89.136.231.*** Link la comentariu
    0
    1

    Acum m-am dumirit de ce vrea P.S.D.-ul să schimbe legile justiției: să scape ăsta basma curată, cum a scăpat și în 2009 când erau alte legi.

    Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.