Performanța contează, nu culoarea ojei

Evaluaţi acest articol
(8 voturi)
5 comentarii

E uimitor pentru mine cât de superficiali continuăm să fim, ca popor, atunci când judecăm oamenii pe care îi întâlnim sau, şi mai des, persoanele publice. E jenant cât de uşor le atribuim oamenilor calităţi sau defecte de caracter datorită sau din cauza înfăţişării, a hainelor, a coafurii, a accesoriilor etc. Se prezintă cineva impecabil coafat sau tuns, îmbrăcat nu doar elegant, dar şi după ultima modă, imediat e primit cu simpatie şi considerat dezirabil, chiar înainte să deschidă şi gura. Pe undeva, reacţia e una firească. Dar, sincer, dacă mi se pare absolut obligatoriu să fii curat (şi tu, şi hainele) şi îmbrăcat conform ocaziei, evenimentului sau situaţiei în care te găseşti, cu condiţia să fi ştiut înainte despre ce este vorba, nu înţeleg şi nu accept obsesia unora pentru mode şi obstinaţia cu care mitraliază pe oricine nu se încadrează în standardele lor.
Violenţa cu care majoritatea opiniei publice s-a aruncat cu critici asupra actualului premier, Viorica Dăncilă, ar fi fost, poate, perfect justificată dacă aceste critici ar fi început cu argumente clare (uşor de obţinut, de altfel) referitoare la incapacitatea sa profesională, la faptul că nu a realizat niciodată nimic prin propriile puteri, la prestaţia din Parlamentul European, în fine, la orice ţine de activitatea sau inactivitatea profesională şi politică. Nu am să înţeleg însă niciodată ce relevanţă avea coafura domniei sale sau culoarea părului, a rujului sau a unghiilor etc. După cum nu cred că asemenea amănunte ar fi relevante dacă premierul ar fi bărbat. Nu m-a interesat niciodată ce costum avea premierul, atâta timp cât nu venea în maiou şi şlapi la Palatul Victoria, după cum nu mă interesează ce ceas are, dacă este punctual atunci când anunţă o apariţie publică sau o întâlnire cu presa. De ce trebuia Viorica Dăncilă să-şi schimbe coafura şi culoarea părului? O făcea asta un premier mai bun sau mai puţin unealta înaintemergătoare a lui Dragnea? Nu. A interesat pe cineva vreodată ce coafură are Angela Merkel sau, de ce nu, Theresa May? Intră cineva în criză de isterie că premierul Olandei n-are costum italian când merge el frumos cu bicicleta la serviciu? Numai la noi, la români, atacul la persoană se face la suprafaţă - aşa cum s-a întâmplat, anterior, şi cu Monica Macovei sau chiar Laura Kovesi, ca să nu creadă cineva că are vreo culoare politică treaba asta. Ne mai uităm şi noi la CV, la performanţe, mai puţin la culoarea ojei?

Citit 1208 ori Ultima modificare Luni, 26 Februarie 2018 18:30

5 comentarii

 • postat de Damingeana Marți, 27 Februarie 2018 13:53 89.136.231.*** Link la comentariu
  3
  1

  Suntem tonti

  Raportează
 • postat de Iancu Jianul Marți, 27 Februarie 2018 12:08 5.13.249.*** Link la comentariu
  5
  1

  Superficialitatea, pentru ca alte calitati nu prea are masa majoritara a acestui popor! Barfa, invidie, sarcasm, ura!
  Toate acestea ascund lipsa de verticalitate si a unei minti echilibrate.... terenul de aur pentru hoti... drept dovada ne vand si viitorul si stam si #resistam sa... ce? Din partea mea in om care-si face treaba poate fi cosmetizat chiar ca Marlyn Manson, atata timp cat tine cu tara si in timp cu poporul... DA Pana atunci resturi... animalice!
  Suntem uniti ca nuca in perete! Care perete? Nu sa darmat pentru fierbetonul din el!

  Raportează
 • postat de HAHAHA Marți, 27 Februarie 2018 08:59 194.105.20.*** Link la comentariu
  0
  5

  Nu totdeuna "scopul scuza mijloacele de realizare" !!!

  Raportează
 • postat de eu Marți, 27 Februarie 2018 07:27 86.127.115.*** Link la comentariu
  0
  8

  Problema se impune a fi abordată din altă perspectivă, nu discutăm despre gusturi, modă, estetică într-un cuvânt. La fel în cazul celor care ascultă manele, nu e vorba de a prefera un gen de muzică sau altul, pentru că dacă preferi o tânguială făcută de un analfabet, fără niciun fel de valoare muzicală, înseamnă că ăla e nivelul tău, aia ești. Revenind, dacă ai curajul de a ieși din casă în halul ăla, înseamnă că ai pierdut de mult contactul cu realitatea, nu ai simțul măsurii, al penibilului, ceea ce e o mare calitate. Nu e problema deci de a judeca o carte după coperți... La fel cum Băsescu, dacă mai țineți minte, a frizat penibilul atâția ani cu șuvița aia odioasă până l-a consiliat probabil cineva bă, râd și curcile de tine, pierzi din putere de convingere dacă nu accepți că ai o vârstă și calviția până la urmă e un proces natural

  Raportează
 • postat de Coifu Marți, 27 Februarie 2018 06:17 5.13.131.*** Link la comentariu
  1
  5

  Dupa cum spunea si Eminescu...

  "Iară noi? noi, epigonii?... Simţiri reci, harfe zdrobite,
  Mici de zile, mari de patimi, inimi bătrâne, urâte,
  Măşti râzânde, puse bine pe-un caracter inimic;
  Dumnezeul nostru: umbră, patria noastră: o frază;
  În noi totul e spoială, totu-i lustru fără bază;"

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.