Mai avem opinie publică în Galaţi?

Evaluaţi acest articol
(17 voturi)

Transurb Galaţi a postat, ieri, pe reţelele de socializare mai multe fotografii care ne-au lăsat un gust amar. Erau poze în care se vedea tapiţeria tăiată la câteva scaune din noile troleibuze Skoda Solaris, aduse în Galaţi, pe 5,5 milioane de euro, nu cu mult timp în urmă. Transurb a făcut apel, totodată, la simţul civic al gălăţenilor, al nostru, al tuturor, pentru a lua atitudine şi a descuraja acest gen de fapte. Iar cel mai simplu mod este să anunţăm şoferul troleibuzului atunci când mai vedem câte un astfel de "întreprinzător" sau să sunăm la 112. Pentru că, da, şi tăiatul tapiţeriei unui scaun dintr-un mijloc public de transport constituie infracţiune şi se pedepseşte ca atare.

Sincer, nu-mi dau seama ce îi poate împinge pe unii dintre noi la astfel de fapte doar aparent minore şi care mai degrabă vorbesc despre lipsa de respect, de bun-simţ, de educaţie, de orice altceva...

Comenta cineva că, dacă troleibuzele ar avea instalate camere de luat vederi, făptaşul ar putea fi prins mult mai repede. Hm! Oare camerele nu ar fi fost mult mai tentante pentru cei puşi pe distrugeri? Vrem un transport civilizat, ca afară, dar pentru asta ar trebui să ne şi comportăm ca afară, adică normal.

Odată cu introducerea sistemului de ticketing în transportul local, staţiile Transurb, precum şi autobuzele, troleibuzele şi tramvaiele din Galaţi vor fi înţesate de tot felul de "device"-uri electronice, mai mari sau mai mici, care şi ele pot fi rupte, zgâriate, sparte, smulse ş.a.m.d. Să nu-mi spuneţi că cineva care se bucură atunci când spintecă un scaun de autobuz nu va fi tentat să distrugă şi un astfel de dispozitiv, mult mai scump. E de ajuns să ne uităm mai atent în jur şi vom vedea coşurile de gunoi vandalizate, băncile din parcuri pe care nu poţi să te mai aşezi pentru că, practic, nu mai ai pe ce să stai, zidurile pe care au fost scrise tot felul de mesaje "anatomice", toaletele care nu mai sunt de mult ecologice, "din cauză de" concitadini de-ai noştri. Iar exemplele pot continua. De foarte mult timp, n-am văzut pe cineva luând atitudine atunci când vede că ceva nu e în regulă, iar asta ne afectează pe toţi, pentru că de-aia am ajuns aşa cum am ajuns, în toate domeniile. Ne tot spunem că "lasă, merge şi-aşa", dar oare chiar merge aşa la infinit?

Citit 1683 ori Ultima modificare Miercuri, 28 Martie 2018 22:07

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.