Tu ce notă i-ai da primarului?

Evaluaţi acest articol
(22 voturi)

"Dacă aş fi simplu cetăţean care s-a lovit de problemele din Primărie, cred că mi-aş da undeva un 6 (şase), în momentul de faţă! E o notă reală! Vreţi să fiu lăudărosul de serviciu? Şi eu merg pe aceleaşi străzi! Dacă ar fi să mă iau după cât am muncit, mi-aş da, cu siguranţă, o notă mult mai mare", a mărturisit primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu, într-un exerciţiu de sinceritate, făcut în emisiunea "Deschide Lumea", de la Realitatea TV Galaţi-Brăila.

E adevărat, şase este notă de trecere şi la Bacalaureat, şi la Evaluarea Naţională, dar e departe de-a fi un rezultat strălucit la jumătatea mandatului de primar! Din contră! Nu am competenţe didactice şi nici n-am să mă apuc de bilanţuri administrative, dar e suficient să privesc ce s-a ales din primul obiectiv de care s-a apucat proaspătul primar Ionuţ Pucheanu: Plaja "Dunărea".

Printr-un hei-rup de lucrări, pe 30 iulie 2016, la o lună după ce Pucheanu depusese jurământul de primar al urbei, s-a reuşit redeschiderea zonei de agrement, chiar dacă doar pentru băi de soare, duşuri şi grătare, cu doi lei taxă la intrare. Ba chiar s-au creat şi trasee speciale de autobuz pentru ca gălăţenii să poată ajunge mai uşor la plajă.

N-au trecut nici doi ani de atunci şi la Plaja "Dunărea" e dezastru! Toaletele şi vestiarele, renovate acum doi ani, sunt distruse, buruienile şi gunoaiele au cotropit plaja, iar bazinele sunt ruine. Şi totul graţie "investitorului", căruia Primăria, legată parcă la ochi, i-a pus pe tava concesiunii zona de agrement! Ba edilul s-a mai şi oţărât la presa care se încăpăţâna să-i arate lipsa de bonitate a concesionarului. Şi iată acum, la un an de la concesiune, cum umblă cu… legalitatea în mână să ia Plaja înapoi şi să afle ce-a mai rămas bun din ea.

Să mai amintesc că în priorităţile de dezvoltare din Programul politic cu care candidatul Ionuţ Pucheanu a câştigat Primăria figura "reabilitarea Plajei "Dunărea" şi, în paralel, realizarea celui mai mare Aqua Park din sud-estul României". Mda...

Fireşte, mai sunt doi ani de mandat, dacă privesc partea plină a paharului administraţiei. Şi în doi ani se pot schimba multe. Mai ales dacă pun la socoteală mărturia primarului Ionuţ Pucheanu din emisiunea amintită: "Ceea ce vă pot garanta e că voi termina acest mandat luând o notă de minimum 8,50, critic fiind".

Până peste doi ani, gălăţene, tu ce notă i-ai da primarului?

Citit 3003 ori Ultima modificare Vineri, 01 Iunie 2018 23:05

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.