Ce (mai) creşte în Galaţi?

Evaluaţi acest articol
(28 voturi)

În Galaţi cresc copii excepţionali. Inteligenţe sclipitoare! Olimpici naţionali şi internaţionali, elevi de zece pe linie, copii care pur şi simplu respiră performanţă. Copii care spun că vor să schimbe în bine Galaţiul, ţara în care trăiesc! Să ne rugăm să le ţină Dumnezeu gândul cel bun şi să-i lăsăm să o facă!

În Galaţi cresc tineri talentaţi, artişti minunaţi în stare să ne facă viaţa mai frumoasă. Indiferent dacă dansează, cântă, pictează sau joacă teatru, se întorc de pe scenele concursurilor din ţară sau din lumea largă copleşiţi de trofee.

În Galaţi cresc părinţi dăruiţi cu minte şi responsabilitate şi dragoste, care, la rându-le, cresc copii de toată isprava.

În Galaţi cresc, din păcate, generaţii de asistaţi social. Oameni învăţaţi doar să stea cu mâna întinsă doar pentru a cere, nu şi pentru a oferi ceva în schimbul binelui primit.

În Galaţi cresc buruieni înalte şi dese, pentru că nu mai apucă nimeni să tundă la vreme spaţiile verzi.

În Galaţi cresc şi se tot adâncesc, şi se înmulţesc, de la o zi la alta, gropile.

În Galaţi cresc ţânţari mulţi şi flămânzi şi căpuşe periculoase. Cresc câini abandonaţi sau născuţi pe stradă, pisici ale nimănui, şobolani şi gândaci în subsoluri.

În Galaţi creşte Dunărea şi inundă faleza inferioară, în fiecare primăvară, şi nimeni nu ia măsuri. Şi Dunărea, crescută sau nu, continuă să macine o Faleză pe care nu ştim să o punem în valoare aşa cum ar merita.

În Galaţi creşte confuzia: de ce-am mai rămâne aici? Creşte deznădejdea de la o zi la alta. Cresc disperarea şi sărăcia. Creşte şomajul nevăzut al celor ieşiţi din plată, cresc preţurile, taxele, impozitele, şi se scumpeşte progresiv viaţa.

În Galaţi cresc maldăre de gunoaie pe sub bănci, în spaţii verzi, pe lângă pubele şi coşuri. Creşte nesimţirea. Cresc tupeul, jegul, indolenţa. Neputinţa şi fărădelegea.

În Galaţi creşte şi parcă nu se mai opreşte numărul morţilor şi al răniţilor în accidente pe şosele

Şi totuşi, la modul concret şi bun creşte ceva în Galaţi? O investiţie generatoare de locuri de muncă? Un proiect major de infrastructură care să ne lege de restul lumii? Deocamdată nu. Dar măcar cresc bordurile…

Citit 2159 ori Ultima modificare Luni, 25 Iunie 2018 18:08

Mai multe din această categorie:

6 comentarii

 • postat de gra-ficus
  Marți, 26 Iunie 2018 20:10
  89.136.231.***
  Tot ce creste este in procente din produsul lui Terente .
  0
  1
  Raportează
 • postat de Ion
  Marți, 26 Iunie 2018 13:14
  5.13.240.***
  Se muta doar asmaticii la care doctorii le-a recomandat aer curat si tare de munte. Restul oamenilor in putere si muncitori au ramas in Galati.
  5
  4
  Raportează
 • postat de Doru
  Marți, 26 Iunie 2018 10:23
  5.13.208.***
  Tot mai multi galateni se muta in Brasov sau in alte orase. Nu se intreaba nimeni de ce?
  3
  8
  Raportează
 • postat de Mihai
  Marți, 26 Iunie 2018 09:29
  82.137.14.***
  A mai crescut ceva foarte substantial.
  Nu as dori sa fiu rautacios.
  Dar au crescu se spune, foarte mult, salariile bugetarilor in special a celor din administratia locala, unele s-au dublat.
  Foarte justificat si meritat a celor din sanatate si invatamant , in rest.....
  .
  2
  7
  Raportează
 • postat de Romeo.
  Marți, 26 Iunie 2018 08:33
  51.37.32.***
  Ce mai creste in Galati? Numarul de promisiuni,proiecte pe hartie, numarul celor indiferenti la toate,pacientilor in spitalele galatene, automobilelor pe aceleasi strazi inguste dar din ce in ce mai poluante,locurilor pentru joaca copiilor cu putine leagane si alte chestii ce ar putea aduce un plus distractiei lor,dar este mai bine sa-i invatam cu lipsurile de mici si sa se joace 30 pe un m/patrat,creste numarul de experti,functionari pretendenti la locuri caldute in aparatul de stat caci actuala conducere are o grija sa aduca cat mai multi c in jurul bugetului,creste numarul de pensii speciale,pensionari tineri,oameni ce pot fi urcati in autobuze pentru vizite in capitala,numarul celor care sunt pregatiti sa te “faca” de bani din primul minut in spital si sa te trateze cu multe altele dar nu cu ceea ce-ti doresti,copilelor pacalite de indivizi si expediate in alte tari caci parintii lor fac greu fata nebuniei din tara noastra,cresc preturile ca sa ne fact existenta de zi cu zi mai grea,creste numarul celor ce -si cauta norocul in alte tari, creste numarul de locuri de veci in cimitire(acolo unde se mai poate), cresc efectele negative ale natalitatii scazute , creste numarul celor ce sunt disperati si fac apel prin presa pentru ajutor caci aceasta este singura speranta intr-un stat european, creste jegul de oricare natura ar fi el,etc etc. Sunt multe de scris,nu ai timp dar situatia actuala in care se afla orasul nostru o gasesc similara cu cea a celebrului Panzar Moldovenesc. Trasa pe dreapta (ambarcatiunea ca si orasul) intr-un loc ferit dar asezat cu planuri mari de viitor,mai cade cate o scandura din ea,mai flutura o panza rupta , gaurile sunt cat fereastra, dar acest vas nu duce lipsa de capitani. Capitani care catarati pe un rest de catarg se uita in zare si promit celor de jos ca ei vad timpuri mai bune. Asta o data la patru ani.....
  2
  7
  Raportează
 • postat de Ion
  Marți, 26 Iunie 2018 06:35
  5.13.240.***
  Da chiar era necesar ca intr-un articol sa amesteci premiantii cu gunoaiele si cu gropile?
  3
  5
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.