Ce (mai) creşte în Galaţi?

Evaluaţi acest articol
(28 voturi)

În Galaţi cresc copii excepţionali. Inteligenţe sclipitoare! Olimpici naţionali şi internaţionali, elevi de zece pe linie, copii care pur şi simplu respiră performanţă. Copii care spun că vor să schimbe în bine Galaţiul, ţara în care trăiesc! Să ne rugăm să le ţină Dumnezeu gândul cel bun şi să-i lăsăm să o facă!

În Galaţi cresc tineri talentaţi, artişti minunaţi în stare să ne facă viaţa mai frumoasă. Indiferent dacă dansează, cântă, pictează sau joacă teatru, se întorc de pe scenele concursurilor din ţară sau din lumea largă copleşiţi de trofee.

În Galaţi cresc părinţi dăruiţi cu minte şi responsabilitate şi dragoste, care, la rându-le, cresc copii de toată isprava.

În Galaţi cresc, din păcate, generaţii de asistaţi social. Oameni învăţaţi doar să stea cu mâna întinsă doar pentru a cere, nu şi pentru a oferi ceva în schimbul binelui primit.

În Galaţi cresc buruieni înalte şi dese, pentru că nu mai apucă nimeni să tundă la vreme spaţiile verzi.

În Galaţi cresc şi se tot adâncesc, şi se înmulţesc, de la o zi la alta, gropile.

În Galaţi cresc ţânţari mulţi şi flămânzi şi căpuşe periculoase. Cresc câini abandonaţi sau născuţi pe stradă, pisici ale nimănui, şobolani şi gândaci în subsoluri.

În Galaţi creşte Dunărea şi inundă faleza inferioară, în fiecare primăvară, şi nimeni nu ia măsuri. Şi Dunărea, crescută sau nu, continuă să macine o Faleză pe care nu ştim să o punem în valoare aşa cum ar merita.

În Galaţi creşte confuzia: de ce-am mai rămâne aici? Creşte deznădejdea de la o zi la alta. Cresc disperarea şi sărăcia. Creşte şomajul nevăzut al celor ieşiţi din plată, cresc preţurile, taxele, impozitele, şi se scumpeşte progresiv viaţa.

În Galaţi cresc maldăre de gunoaie pe sub bănci, în spaţii verzi, pe lângă pubele şi coşuri. Creşte nesimţirea. Cresc tupeul, jegul, indolenţa. Neputinţa şi fărădelegea.

În Galaţi creşte şi parcă nu se mai opreşte numărul morţilor şi al răniţilor în accidente pe şosele

Şi totuşi, la modul concret şi bun creşte ceva în Galaţi? O investiţie generatoare de locuri de muncă? Un proiect major de infrastructură care să ne lege de restul lumii? Deocamdată nu. Dar măcar cresc bordurile…

Citit 2278 ori Ultima modificare Luni, 25 Iunie 2018 18:08

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.