Regulamente avem, păcat că nu ne folosesc la nimic

Evaluaţi acest articol
(18 voturi)

„Atenţie! Maşinile abandonate pe domeniul public trebuie să dispară!”, tuna, pe pagina sa publică de Facebook, întâiul gospodar al urbei, în luna februarie a acestui an. Ba mai mult, gălăţenii erau îndemnaţi să semnaleze Primăriei când văd astfel de maşini pe domeniul public, pentru ca autorităţile să intervină să elibereze terenul.

Asta am făcut şi noi, în urmă cu o lună, când am scris despre situaţia revoltătoare de pe Calea Prutului - maşini abandonate, focar de infecţie şi rai infracţional! Din păcate, după atâta timp, nimic nu s-a schimbat! N-ar trebui să ne mire!

Potrivit datelor oficiale, anul trecut doar 70 de maşini abandonate au fost transportate la depozitul municipalităţii, în condiţiile în care s-au emis 439 somaţii de ridicare, şi 307 proprietari s-au conformat, ducându-şi hârburile la fier vechi! Restul, 62 de la număr, poate când o da Domnul... primar. Asta în ciuda faptului că există un regulament în vigoare care prevede că amenda pentru abandonul unei maşini pe domeniul public este cuprinsă între 1.000 şi 2.000 de lei.

Regulament am zis? Păi din ianuarie 2017 avem un regulament de atribuire şi folosire a locurilor de parcare de reşedinţă din municipiul Galaţi. Şi la ce ne-a folosit? Au fost chiar şi măsurate, trasate şi numerotare locurile de parcare de pe la blocuri! Între timp, vopseaua s-a şters, iar regulamentul nu s-a aplicat pe motiv că sunt prea puţine locuri de parcare pentru câte autoturisme sunt în oraş. Prin urmare, fiecare parchează pe unde poate.

Pe unde poate? Păi, din aprilie, avem în vigoare şi un regulament de ridicare, transport şi depozitare a vehiculelor staţionate sau oprite neregulamentar în municipiul Galaţi. Este minunat, dar nu poate fi aplicat (încă, sperăm noi), din două motive evidente: nu are cine să ridice maşinile, nici cu ce să le ridice şi nici unde să le ducă! Plus că legea spune clar: ridicare se poate, dar doar dacă avem parcare amenajată. Dar e bine că avem reglementări în vigoare!

Pe scurt, suntem doldora de regulamente: de gestionare a domeniului public, de pedepsire a nesimţirii, ba chiar şi un regulament pentru funcţionarii din aparatul de specialitate al primarului. Păcat, însă, că nu avem şi un regulament de aplicare a tuturor regulamentelor în vigoare!

Citit 1796 ori Ultima modificare Miercuri, 11 Iulie 2018 19:17

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.