Regulamente avem, păcat că nu ne folosesc la nimic

Evaluaţi acest articol
(18 voturi)

„Atenţie! Maşinile abandonate pe domeniul public trebuie să dispară!”, tuna, pe pagina sa publică de Facebook, întâiul gospodar al urbei, în luna februarie a acestui an. Ba mai mult, gălăţenii erau îndemnaţi să semnaleze Primăriei când văd astfel de maşini pe domeniul public, pentru ca autorităţile să intervină să elibereze terenul.

Asta am făcut şi noi, în urmă cu o lună, când am scris despre situaţia revoltătoare de pe Calea Prutului - maşini abandonate, focar de infecţie şi rai infracţional! Din păcate, după atâta timp, nimic nu s-a schimbat! N-ar trebui să ne mire!

Potrivit datelor oficiale, anul trecut doar 70 de maşini abandonate au fost transportate la depozitul municipalităţii, în condiţiile în care s-au emis 439 somaţii de ridicare, şi 307 proprietari s-au conformat, ducându-şi hârburile la fier vechi! Restul, 62 de la număr, poate când o da Domnul... primar. Asta în ciuda faptului că există un regulament în vigoare care prevede că amenda pentru abandonul unei maşini pe domeniul public este cuprinsă între 1.000 şi 2.000 de lei.

Regulament am zis? Păi din ianuarie 2017 avem un regulament de atribuire şi folosire a locurilor de parcare de reşedinţă din municipiul Galaţi. Şi la ce ne-a folosit? Au fost chiar şi măsurate, trasate şi numerotare locurile de parcare de pe la blocuri! Între timp, vopseaua s-a şters, iar regulamentul nu s-a aplicat pe motiv că sunt prea puţine locuri de parcare pentru câte autoturisme sunt în oraş. Prin urmare, fiecare parchează pe unde poate.

Pe unde poate? Păi, din aprilie, avem în vigoare şi un regulament de ridicare, transport şi depozitare a vehiculelor staţionate sau oprite neregulamentar în municipiul Galaţi. Este minunat, dar nu poate fi aplicat (încă, sperăm noi), din două motive evidente: nu are cine să ridice maşinile, nici cu ce să le ridice şi nici unde să le ducă! Plus că legea spune clar: ridicare se poate, dar doar dacă avem parcare amenajată. Dar e bine că avem reglementări în vigoare!

Pe scurt, suntem doldora de regulamente: de gestionare a domeniului public, de pedepsire a nesimţirii, ba chiar şi un regulament pentru funcţionarii din aparatul de specialitate al primarului. Păcat, însă, că nu avem şi un regulament de aplicare a tuturor regulamentelor în vigoare!

Citit 1530 ori Ultima modificare Miercuri, 11 Iulie 2018 19:17

Mai multe din această categorie:

4 comentarii

 • postat de Galatean
  Joi, 12 Iulie 2018 13:12
  95.76.2.***
  Domnilor, dragilor concetateni, nici nu stiu cum sa va mai alint!

  Va mai amintesc inca o data:

  Cand s-au proiectat si construit bulevardele, strazile, blocurile, constructiile administrativ-sociale, de invatanant cultura si educatie, si de ce vreti voi, pe un teren destul de limitat, tinand cont si de parcuri, locuri de joaca pentru copii, etc., este la mintea oricui ca in acea perioada cand prin oras circula 90% numai Dacia, duminca, cu par si impar, iar cursele conventii si transportul in comun la si de la locul de munca era cel mai la indemana, astfel daciile ramanand neigramadite langa bloc, ei!, mamelucilor, dupa 90 s-a schimbat calimera, sa ma exprim plastic, acest oras in care ati purces de la marlanoaia, navetisti prin trenurile foamei de Barlad si Tecuci, schimband caruta cu rabla de doi lei di la capitalisti, ei, cutia aia de chibrit de la bloc data moaca de comunisti nu a fost la pachet cu loc de parcare pentru rable, din care va credeti mafalda injurand si scuipand, nenorocitilor!

  Deci, in aceasta situatie, orasul asta nu este supraelastic ca ciorapii vostri imputiti, nespalatilor, asa ca bine ar fi ca administratia orasului sa se gandeasca la solutia de a face parcari a la long inaintea portilor de intrare in oras, betonate, cu copertine,paza si pe baza de abonament!

  Unde, cand enititi de la marlanoaia cu sacose moaca de la locul purcederii oastre si u ghin si rachiu, lasati rabla la intrare in oras, folositi transpirtul in comun si nu va mai fandositi ca sunteti niste domni si doamne cu staif; inca mai aveti urme de traiste pe umar de acum 50-60 de ani!

  Incercati sa fiti voi de atunci, naturali, si nu va mai prostiti!

  Lasati orasul asa cum l-ati gasit, cu spatiu verzi, nu sufocat de parcari betonate pentru rablele voastre!
  6
  4
  Raportează
 • postat de nicolae
  Joi, 12 Iulie 2018 10:50
  90.95.24.***
  Consider ca renuntarea la campania de inchiriere a locurilor de parcare este oportuna atata timp cat urmarile acestei actiuni nu ar fi dus decat la zazanie si conflicte intre posesorii locurilor si cei care ar fi indraznit sa le calce proprietatea. Pe de alta parte,cred ca orice proprietar de locuinta are dreptul de a-si parca masina,gratuit,in preajma locuintei sale.Daca se doreste obtinerea unor fonduri de pe urma posesorilor de autoturisme,atunci,stimati edili,apucati-va si construiti parcari modern,supraetajate,pazite,care sa justifice o astfel de initiativa.
  0
  9
  Raportează
 • postat de Remus
  Joi, 12 Iulie 2018 08:55
  82.137.14.***
  Nu mai răscoliți inimile noastre toate Noi vrem să mergem liniștiți la VOT și să nu ne mai gândim că Primăria Galați ne ridica Rablele proaspete aduse tocmai din Germania Anglia FIȚI UMANI aveți grijă deosebită de INIMILE noastre toate că vom fi prezenți la VOT. (Sanchi BUBI )
  1
  3
  Raportează
 • postat de HAHAHA
  Joi, 12 Iulie 2018 08:34
  194.105.20.***
  Hartii, hartii, hartii ... (sa ne acoperim cu hartii in loc de plapuma) De cele mai multe ori lipseste LOGICA !!!!
  0
  5
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.