Oraşul lui n-avem

Evaluaţi acest articol
(18 voturi)

Un vechi prieten, fost coleg de facultate şi de armată, acum, hăt, mulţi ani, mă tot ameninţă amical că va veni într-o vizită, să vadă cum mai arată oraşul tinereţilor lui. Şi, bineînţeles, să bem o bere, două, să mai depănăm nişte amintiri în stilul clasic pe care mulţi dintre noi par să-l fi uitat, stilul ăla în care stai la masă cu o persoană cu care-ţi este drag să te întâlneşti şi chiar vorbeşti cu ea, nu doar zaci cu ochii lipiţi de Facebook şi vorbiţi doar la sfârşit, când trebuie achitată nota.
Cu berea n-am nicio problemă, cu revederea, nici atât, chiar mi-o doresc, dar în rest... Mă gândesc ce Doamne iartă-mă să-i arăt în Galaţi. Că o fi cald atunci când vine şi poate vrea să dăm o fugă la bazin, la o bere pe plajă, la umbreluţe. N-avem, că bazinele se repară de vreo patru ani. Poate vrea să facem un tur al oraşului, să vadă ce obiective mai sunt, că tot ne dăm mari amatori de turism şi ne dorim ca toate croazierele să oprească şi la noi. N-avem. Nici pliante, nici trasee turistice, nici... nimic. Case vechi, istorice, ar mai fi, dar multe dintre ele se dărâmă. Poate să facem turul cu un autobuz normal, nu de-ăla supraetajat ("fiţe" britanice), dar măcar să fie cu aer condiţionat. N-avem. Mă gândesc că poate prietenul meu vrea să profite că Galaţiul e oraş-port şi se gândeşte să facem o tură pe Dunăre, o croazieră mică, acolo. N-avem, că Zilele Dunării au fost şi altele "noi" n-o să avem decât la anul. Da’ chiar, ce-am ajuns, să nu poţi să te plimbi pe Dunăre decât când te îţi dă voie cineva! Şi nici pod n-avem, că am fi putut trece Dunărea, acolo unde n-avem plajă. (Apropo, vă mai amintiţi de Cocuţa?) Poate prietenul meu ar dori să mergem la un concert pe stadion sau într-o sală de-aia mare, să-ţi bată inima-n piept o dată cu basul. Ei, asta-i chiar culmea, se crede în Bucureşti sau în Cluj. La noi a fost deja "Rock la Dunăre", trecut cu roşu în calendar, aşa că... la anul! Deci, n-avem.
Dar parcă are prea multe pretenţii prietenul ăsta al meu, a început să mă cam enerveze. Cred că o să-l chem la iarnă, poate vine şi Hruşcă şi-l satură de concerte. Şi dacă mă refuză, îi dau şi un "block" pe Facebook de nu se vede! Hai, pa!

Citit 1643 ori Ultima modificare Duminică, 15 Iulie 2018 17:32

Mai multe din această categorie:

5 comentarii

 • postat de Marian
  Luni, 16 Iulie 2018 13:57
  91.178.60.***
  nici trotuare nu prea avem, si bd. Cosbuc e doar un exemplu de bulevard devenit parcare-trotuar-balta.
  Multumim primarelor psd care au avut grija de platitorii de taxe
  0
  6
  Raportează
 • postat de Galatean
  Luni, 16 Iulie 2018 13:04
  95.76.3.***
  Domnule Luca a-ti ocolit totusi niste oportunitati!

  Ma rog, intre noi barbatii, acum depinde si de om...

  Il duceti pe musafir pe centura, fete dragute, la alegere, avem 400 de vidio chaturi in oras; pietele noastre moderne, in special piata centrala cu treptele punctelor comerciale pline cu chivute, cu fustanele coloroate, puradei si domni cu mustati rasucite sub palarii cu borduri a la mexicana cu strigaturi, injuraturi pa limba lor...

  Puteti sa-i vorbiti si despre niste intreprinzatori, fosti mahari pe la primarie, care si-au ridicat constructii in buricul targului cat ar realiza un capitalist corect in doua, trei vieti!

  Dupa aia mai sunt si scarile monumentale de la faleza poate ar dori sa- si innoade amintirile adolscentine, dar, atentie!, sa-i puneti masca la nas ca sa nu ameteasca de mirosul de urina lasat de onoratii nostri tineri, cu aprobarea politiei locale!

  Si locuri, asa ar mai fi, par exemple observatorul astronomic de la frumoasa noastra gradina, insa va sfatuiesc daca nu stiti: acolo haladuiesc cainii intretinuti de marele nostru concetatean de la spectacolele de revista, d- l Bacalbasa, periculosi tare bre!
  0
  5
  Raportează
 • postat de gorenje
  Luni, 16 Iulie 2018 12:12
  213.233.85.***
  Cand am avut in vizita un arhitect de la Bucurest, singura replica a venit cand a vazut cladirea nou construita rasturnata ,de langa service-ul vechi, o vazuse la TV. In Galati se poate turna un film cu scene de cladiri bombardate fara trucaje, asa de bine arata orasul.
  1
  12
  Raportează
 • postat de eu
  Luni, 16 Iulie 2018 08:57
  82.208.137.***
  bine punctat! la sfarsit de saptamana stam in casa, ca mare lucru nu putem facem prin oras, iar daca indraznesti sa vrei o mica balaceala trebuie sa scoti juma de salariu din buzunare ori sa risti sa vezi smurdul pe la siret! PACAT de oportunitatile pe care le ofera un asemenea oras....nu stim sa profitam
  1
  14
  Raportează
 • postat de Iancu Jianul
  Luni, 16 Iulie 2018 00:05
  188.24.201.***
  Dunarea curge odata pe an, dar nesimtirea autoritatilor e zilnica de 29 de ani!
  0
  24
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.