Oraşul lui n-avem

Evaluaţi acest articol
(18 voturi)

Un vechi prieten, fost coleg de facultate şi de armată, acum, hăt, mulţi ani, mă tot ameninţă amical că va veni într-o vizită, să vadă cum mai arată oraşul tinereţilor lui. Şi, bineînţeles, să bem o bere, două, să mai depănăm nişte amintiri în stilul clasic pe care mulţi dintre noi par să-l fi uitat, stilul ăla în care stai la masă cu o persoană cu care-ţi este drag să te întâlneşti şi chiar vorbeşti cu ea, nu doar zaci cu ochii lipiţi de Facebook şi vorbiţi doar la sfârşit, când trebuie achitată nota.

Cu berea n-am nicio problemă, cu revederea, nici atât, chiar mi-o doresc, dar în rest... Mă gândesc ce Doamne iartă-mă să-i arăt în Galaţi. Că o fi cald atunci când vine şi poate vrea să dăm o fugă la bazin, la o bere pe plajă, la umbreluţe. N-avem, că bazinele se repară de vreo patru ani. Poate vrea să facem un tur al oraşului, să vadă ce obiective mai sunt, că tot ne dăm mari amatori de turism şi ne dorim ca toate croazierele să oprească şi la noi. N-avem. Nici pliante, nici trasee turistice, nici... nimic. Case vechi, istorice, ar mai fi, dar multe dintre ele se dărâmă. Poate să facem turul cu un autobuz normal, nu de-ăla supraetajat ("fiţe" britanice), dar măcar să fie cu aer condiţionat. N-avem. Mă gândesc că poate prietenul meu vrea să profite că Galaţiul e oraş-port şi se gândeşte să facem o tură pe Dunăre, o croazieră mică, acolo. N-avem, că Zilele Dunării au fost şi altele "noi" n-o să avem decât la anul. Da’ chiar, ce-am ajuns, să nu poţi să te plimbi pe Dunăre decât când te îţi dă voie cineva! Şi nici pod n-avem, că am fi putut trece Dunărea, acolo unde n-avem plajă. (Apropo, vă mai amintiţi de Cocuţa?) Poate prietenul meu ar dori să mergem la un concert pe stadion sau într-o sală de-aia mare, să-ţi bată inima-n piept o dată cu basul. Ei, asta-i chiar culmea, se crede în Bucureşti sau în Cluj. La noi a fost deja "Rock la Dunăre", trecut cu roşu în calendar, aşa că... la anul! Deci, n-avem.

Dar parcă are prea multe pretenţii prietenul ăsta al meu, a început să mă cam enerveze. Cred că o să-l chem la iarnă, poate vine şi Hruşcă şi-l satură de concerte. Şi dacă mă refuză, îi dau şi un "block" pe Facebook de nu se vede! Hai, pa!

Citit 1958 ori Ultima modificare Duminică, 15 Iulie 2018 17:32

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.