Saltimbancii iernii noastre

Evaluaţi acest articol
(18 voturi)

În Galaţi, nimeni nu poate spune cu exactitate câţi oameni vor rămâne în frig la iarnă, pentru că nu îndeplinesc condiţiile pentru a beneficia de cei 3.000 de lei plătiţi (cu greu) de Primărie ca să-şi găsească o soluţie de încălzire şi nici nu sunt racordaţi la punctele termice care vor fi transformate în microcentrale de cartier. Când vor fi funcţionale viitoarele microcentrale? Cât va costa căldura produsă de ele? Greu de spus! Dar măcar ştim că microcentralele nu vor produce decât căldură, nu şi apă caldă! Care apă caldă, oricum, de ani de zile a devenit o utilitate individuală, nu colectivă! Ai centrală de apartament, boiler sau măcar un instant, ai apă caldă. Nu? Nu! Nu-ţi rămâne decât să încălzeşti o oală cu apă pe aragaz şi să te speli, gospodăreşte, în copaie, ca pe vremea bunicilor.

În Galaţi, locuitorii a două blocuri, B8 şi R2 din Mazepa, riscă să fie evacuaţi şi abia astăzi vom afla, poate, de ce se tot crapă pământul sub şi în jurul imobilelor şi ce măsuri se vor lua. Şi dacă oamenii vor fi nevoiţi să plece din propriile case, devenite nesigure, atunci îi aşteaptă ghetoul din Micro 17! Da, acela care se tot construieşte de pe vremea primarului Marius Stan şi nu se mai dă în folosinţă…

Şi ce-i de mirare? În Galaţi e o regulă: o investiţie începe greu şi nu se ştie niciodată când şi cum se termină. Iată de pildă parcarea multietajată din Mazepa I! Şantierul de lucrări a înţepenit de luna trecută şi nu se ştie când va reîncepe şi nici cât va costa! Modernizarea străzii Leonida Zamfirescu trebuia să fie gata conform panoului de lucrări, dar nu e! Şi nu e singura! Proiectele, de faţadă sau de substanţă, sunt pline de hibe, de bube, de stângăcii şi capcane. Care costă de fiecare dată mai mult decât s-a estimat.

Şi în toată această stare de fapt, ce ne-ar mai lipsi? Să ne fie ruşine. O ruşine profundă, aşa cum mi-a fost mie, luni seară, ascultându-l pe viceprimarul Galaţiului, Picu Apostol Roman, perorând la Pro Tv: "Cine nu vrea să înţeleagă că trecând prin bucata asta de Dunăre este o bucată de îndumnezeire şi merg spre alte zone e treaba lor!".

Parcă nu erau de ajuns Falezogaura care ne-a făcut celebri la nivel naţional şi dr. Nicolae Bacalbaşa! Mai era nevoie şi de un Picu Roman ca să avem o galerie întreagă de saltimbanci de care să râdă o ţară! Trişti actori de bâlci politic care fac tumbe, salturi uşoare şi echilibristică pe speranţele, răbdarea şi pe banii noştri.

Citit 1996 ori Ultima modificare Marți, 16 Octombrie 2018 18:25

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.