Reţeta miraculoasă a renaşterii Galaţiului

Evaluaţi acest articol
(21 voturi)

Un tribunal local din Olanda, ţară cu care Galaţiul are strânse legături de afaceri şi chiar de prietenie, este în faţa unei decizii care ar putea revoluţiona piaţa muncii. Iar cum noi, gălăţenii, ştim că tot ce e olandez înseamnă şi calitate, seriozitate etc., oraşul nostru ar putea prelua ideea respectivă şi ar deveni astfel un vârf de lance în ceea ce ar însemna revitalizarea miraculoasă nu numai a economiei locale, ci a întregii ţări. Concret, site-ul news.ro scrie că un pensionar olandez a început o bătălie legală cu autorităţile din Ţara lalelelor pentru a-şi schimba vârsta. Respectivul, în vârstă de 69 de ani, doreşte să îşi modifice data naşterii, de la 11 martie 1949 la 11 martie 1969, şi să întinerească astfel cu 20 de ani. „Îţi poţi schimba numele. Îţi poţi schimba sexul. De ce nu şi vârsta?”, a declarat omul pentru ziarul olandez De Telegraaf. Pensionarul argumentează că se simte discriminat din cauza vârstei, care îi afectează şansele de angajare şi rata succesului la matrimoniale. El spune că, la 69 de ani, se simte limitat, pe când, dacă ar avea 49, ar putea cumpăra o casă nouă, o maşină nouă, ar putea munci mai mult şi chiar renunţa la pensie.

Vă daţi seama cum soluţia miraculoasă de revitalizare a economiei româneşti stătea chiar sub nasul nostru şi absolut nimeni nu s-a gândit la ea până acum? Pac, dăm o ordonanţă de urgenţă şi întinerim pe toată lumea cu 20 de ani! Nu numai pe pensionari, pe toată lumea, ca să nu existe discriminări! Dintr-odată, plata pensiilor nu va mai fi o problemă pentru guvern, pentru că nimeni nu va mai fi pensionar. Bursele de locuri de muncă ar fi pe raiul pe pământ pentru angajatori, căci ar veni să ceară joburi oameni nu doar (mai) tineri, ci şi cu experienţă. Deci, firmele nu vor mai avea motiv să strâmbe din nas că le vin solicitanţi ori-ori. La câte angajări se vor face şi câte salarii se vor plăti, vă daţi seama câţi bani vor intra în plus la bugete din taxe şi impozite? Mai mult, gălăţenii (şi toţi românii, de altfel) nu se vor mai putea plânge că autobuzele sunt pline de pensionari, căci vor fi în ele numai tineri cu părul cărunt, sau chiar fără păr deloc. La piaţă şi la farmacii, numai tineri. Primăria scapă şi de cheltuiala cu adusul celor de la Boney M, pentru că nu va mai trebui să organizeze Revelionul pensionarilor. Doar sporturile de echipă vor fi puţin afectate, dar noi nici cu vârsta de acum nu prea mai contăm în multe privinţe.

Există doar un posibil neajuns: întinerindu-se şi pe ei, mulţi guvernanţi ar trebui să se întoarcă pe băncile şcolii şi poate că n-ar mai reuşi să treacă bac-ul. Şi cu "poate" am fost indulgent.

Citit 2100 ori Ultima modificare Joi, 08 Noiembrie 2018 16:41

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.