O s-ajungem pedestraşi

Evaluaţi acest articol
(18 voturi)

Şoferul a oprit în staţie, a apăsat butonul de deschidere a uşilor, dar nu s-a întâmplat nimic. A mai apăsat o dată, încă o dată şi de alte câteva ori. Uşile autobuzului s-au încăpăţânat să rămână închise, sub ochii miraţi ai călătorilor care voiau să coboare şi ai celor care doreau să urce. "Au îngheţat!", a constatat cineva cu glas tare.

Prin urmare, şoferul a coborât din autobuz, a reuşit să deblocheze manual una dintre uşi, a ţinut-o deschisă până când au coborât şi urcat călătorii, a închis-o la loc, a urcat din nou la volan şi a continuat cursa. Doar până la staţia următoare, când din nou a fost nevoit să coboare, să deschidă cu mâinile singura uşă care mai voia să-l asculte, să urce din nou la volan şi să pornească mai departe. Şi tot aşa, din staţie în staţie, până la Carrefour.
De fapt, nu chiar! Pentru că, înainte de penultima staţie, una dintre uşi, cea din mijloc, a ajuns la concluzia că ar fi bine să se deschidă singură, în timpul cursei. Aşa că şoferul, care n-a reuşit s-o facă să stea închisă, a avut o grijă în plus: să roage călătorii să se îndepărteze de uşa nărăvaşă, pentru ca nu cumva, la vreo curbă, să piardă pe careva pe drum.
La jumătatea drumului către ultima staţie, autobuzul n-a mai vrut să meargă deloc. Tot de la uşi i s-a tras! Pentru că autobuzele astea SH au un sistem care blochează motorul în caz de deschidere accidentală a uşilor. Nu-i ca la autobuzele alea antice, cu burduf, unde se putea merge cu călătorii ciorchine pe scară!
Jenat de situaţie, şoferul şi-a cerut iertare călătorilor că nu-i poate duce până în staţia de care îl mai despărţeau câţiva metri. Oamenii au coborât, iar şoferul a rămas să se lupte cu autobuzul defect!
Da, era un 23, gătit sărbătoresc, cu sigla Centenarului şi steguleţe tricolore. Atâta doar că s-au stricat uşile, apoi autobuzul cu totul. Călătorii s-au dus la mall, la film, cumpărături şi distracţie, iar mijlocul de transport a rămas ţeapăn şi rece cu un şofer chinuindu-se să-l resusciteze.
Fireşte, nu e primul şi cu siguranţă nici ultimul autobuz care se defectează în timpul cursei! Şi nu toţi călătorii merg la mall, ci la serviciu, la doctor, la şcoală, au termene de respectat şi nu-şi permit să întârzie, să nu mai ajungă deloc ori să încremenească în staţii aşteptând un autobuz care nu mai vine. Iar treaba şoferului nu e să facă pe valetul pentru călători, ci să-i ducă în timp şi deplină siguranţă la destinaţie. Fireşte, dacă are cu ce. Altfel devenim cu toţii pedestraşi!

Citit 1964 ori Ultima modificare Miercuri, 05 Decembrie 2018 20:57

Mai multe din această categorie:

3 comentarii

 • postat de Alexander leg. a V a Macedonica
  Joi, 06 Decembrie 2018 10:50
  92.85.205.***
  Pt. sanatatea noastra , ar trebui sa fim pedestrasi si sa facem 10000 de pasi pe zi intr-o ora ! Sunt f. putini cei care fac acest lucru ...
  1
  6
  Raportează
 • postat de HAHAHA
  Joi, 06 Decembrie 2018 09:57
  194.105.20.***
  MONOPOL ! Pentru ca noi PUTEM !!!!!
  1
  6
  Raportează
 • postat de Cetatean
  Joi, 06 Decembrie 2018 08:52
  5.13.242.***
  Asta e, cand nu vrei sa modernizezi un parc auto asa se intimpla cu ciurucuri carpite , mai bine dai mii de euro pe un cataret care canta 10 minunte , la o scena si gata decit bani pe un autobuz sic.s-au dai bani pe doua festivitati sponzorizate de guvern , si multe alte lucruri inutile decat pentru binele calatorului.
  0
  13
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.