Campania lui Moş Nicolae

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Al doilea tur al alegerilor prezidenţiale, cazurile de gripă nouă şi spectrul din ce în ce mai ameninţător al şomajului au reuşit anul acesta să ni-l fure până şi pe Moş Nicolae.

În timp ce programele televiziunilor sunt pline de dezbateri pe tema înfruntării finale dintre Mircea Geoană şi Traian Băsescu, iar informaţiile despre îmbolnăvirile de gripă nouă devin, brusc, secret de minister, numărul celor rămaşi fără loc de muncă este, în cel mai bun caz, o ştire de mâna a cincea pentru audiovizual. 

La Galaţi, 22.787 de persoane, reprezentând o rată a şomajului de loc patru printre judeţele ţării – 10,6 la sută – nu au un loc de muncă. Asta înseamnă cel puţin tot atâtea familii în care Moş Nicolae nu va veni deloc şi, probabil, nici Moş Crăciun.

Pentru foarte mulţi dintre aceşti oameni, abia finalul lui 2010 va deveni însă dramatic, dacă nu-şi găsesc, până atunci, un nou loc de muncă. Vor rămâne, chiar în preajma sărbătorilor de anul viitor, şi fără bruma de bani pe care o primesc acum ca ajutor de şomaj.

Aspectele astea nu interesează, însă, pe nimeni. În fond, mai e mult până departe şi avem, nu-i aşa, lucruri mai importante de comentat. Dacă stăm mai prost cu pâinea, circul nu ne lipseşte: meciul electoral şi alerta de gripă nouă sunt, zilnic, motive de distracţie maximă pentru români.

Sau de ceartă, inclusiv în familie! Dacă nu votează toată lumea din casă cu acelaşi candidat, e durere, nu glumă: se aud urletele prin pereţi, iar vizita vreunui mesager de partid declanşează polemici conjugale noi, de natură, evident, ideologică!

Cât despre gripă, ce să mai spunem? Ferească Dumnezeu să strănute cineva, imediat e luat la puricat de soţ/soţie/mamă/bunică: Nu cumva a luat porcina? Şi dacă da, de unde?

Între timp, paturi libere  prin spitalele de infecţioase nu prea mai sunt, s-au primit indicaţii preţioase să nu se mai dea publicităţii datele personale ale românilor decedaţi din cauza bolii, mai mult, nici inspectoratele şcolare nu mai au voie să spună cine dintre elevi li s-a îmbolnăvit, ci doar că au închis o clasă într-o anume şcoală!

Ca şi când părinţii copiilor din clasa respectivă, precum şi profesorii lor, nu ar şti că e vorba despre a VI-a B sau C! Zilele trecute, un cititor ne scria că, în opinia dumnealui, ştampilele de vot ar trebui dezinfectate după fiecare utilizare, doar punem cu toţii mâna pe ele, nu?

Iar şcolile unde sunt secţii de vot ar trebui şi ele dezinfectate temeinic după 6 decembrie, înainte să se întoarcă în ele elevii, altfel o să ne trezim săptămâna viitoare cu mult mai multe cazuri.

Probabil, dar vom avea preşedinte...   Şi amănuntul că, între timp, a venit Moş Nicolae la tot mai puţini dintre copiii noştri va fi uitat, cu siguranţă, de toată lumea.

Doar lui nu i-a făcut nimeni campanie.

Citit 867 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.