Mi-e ruşine, domn’ profesor!

Evaluaţi acest articol
(55 voturi)

Probabil că ar trebui să vă spun „domnule ministru!”, dar pentru mine aţi fost, în ultimii doi ani de facultate, „domnul profesor Tudorel Toader”. E drept, la vremea aceea nu eraţi încă profesor, ci doar conferenţiar universitar şi prodecanul Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii „Al. I. Cuza” din Iaşi, unde eram studentă. Mi-aţi fost profesor de Drept Penal Român – Partea specială. Pe înţelesul tuturor, mi-aţi predat infracţiunile din Codul Penal, insistând să reţinem durata pedepselor în ani de închisoare şi amenzi, iar acum Galaţiul, ţara mea, au ajuns un paradis al infractorilor liberi. Mi-e ruşine!

Chiar dacă n-am practicat niciodată ce-am învăţat în anii de facultate, n-am uitat primul meu seminar de student la Drept. Era susţinut de o fostă şefă de promoţie a facultăţii, revenită la Iaşi tocmai din Bucureşti. Renunţase la cariera de magistrat în Capitală pentru catedra universitară ieşeană. După ce ne-a întrebat pe câţiva dintre noi de ce-am dat la Drept, ne-a spus pe un glas ironic-amar: „Aţi venit la Drept ca să faceţi Justiţie! Staţi liniştiţi, că au mai încercat şi alţii!”. Aş fi curioasă ce gândeşte acum despre dumneavoastră, domnule ministru!

N-am să mă leg de istorioarele care circulau, despre dumneavoastră, printre studenţii la Drept în vremea aceea, unele reale, altele înflorite. Şi nici de faptul că aţi fost îndrumătorul lucrării mele de licenţă. N-am să vă „ievaluiez” ca profesor, din perspectiva studentului. Vă mărturisesc că atunci când, jurnalist fiind, v-am auzit numele printre judecătorii Curţii Constituţionale a României m-am simţit un pic mândră de faptul că v-am avut profesor. Acum, îmi este ruşine!

Mai ştiţi cum i se spunea, răutăcios, pe vremea când eraţi prodecan, Facultăţii de Drept din Iaşi? „Şcoala de Drept”. Dar nu în sensul de şcoală de idei juridice! Ci de „profesională” de Drept. Acum sunteţi, zilnic, ciuca băşcăliei naţionale. Doar că mi-a ajuns să-mi îngheţe râsul pe buze. Nu (doar) pentru că mi-e ruşine. Ci pentru că mi-e frică!

Mi-e tot mai frică să trăiesc în România unde dumneavoastră sunteţi Ministru al Justiţiei infractorilor liberi. Liberi să fure, să dea în cap, să violeze, să ucidă! Liberi să făptuiască, din nou, infracţiunile pe care mi le-aţi predat, cândva, dumneavoastră, domnule ministru.

Citit 3882 ori Ultima modificare Miercuri, 23 Ianuarie 2019 23:28

Mai multe din această categorie:

12 comentarii

 • postat de Tureltan
  Vineri, 25 Ianuarie 2019 15:05
  95.76.1.***
  Nu ma grabesc sa va felicit, desi meritati din toate privintele. Mai intai putini studenti sau elevi se sinchisesc sa-si apostrofeze profesorii. Eu am fost apostrofat public de un elev si am primit si note de la fostii mei elevi. M-am simtit extraordinar pentru ca si-au adus aminte de mine si m-au cautat pentru a dialoga. Multi sunt in alte tari, imi trimit si acum vesti despre ei si ne simtim ca intr-o familie adevarata cu mladite la distanta.. Faptul ca va referiti la un asemenea GOLEA TICALOSUL, personaj malefic, intrat in constiinta modovenilor ca tradator al unui Domnitor , Ioan Voda cel Cumplit, angajat in luptele cu turcii, spune totul despre structura morala a insului. Justificari , scuze si acuze se gasesc, cert este faptul ca insul in cauza , nu este european, nu consimte sa facem un pas mai larg spre lumea democratica europeana pe care ne-am dorit-o. Cand nu ai in fata vietii tale decat interesul progeniturilor si pe al tau, cum sa te consideri om al progresului?
  3
  1
  Raportează
 • postat de Adrian
  Miercuri, 23 Ianuarie 2019 21:05
  89.136.0.***
  Nu va faceti griji " duamna" nu toti elevii inteleg ce le expica profesorul. Pana una alta Toader e Domnul Profesor and stuff iar dumneavoastra........
  1
  11
  Raportează
 • postat de Rudi Bravo
  Miercuri, 23 Ianuarie 2019 18:27
  82.137.10.***
  Dacă vă este frică în Comuna Galați unde Primăria cere bani de la Bruxelles să stârpească CORUPTIA va puteți DUCE la New York sau la Londra sau la Paris dacă vreți un oraș că afară ///Să vedeți acolo Democrație când îți trec gloanțele pe la urechi La noi este PARADIS /// SE MAI POATE RESPIRA UN PIC PÂNĂ TRECEM LA EURO // O SA VEDEȚI ATUNCI CUM SAR BANCOMATELE PLINE CU EUROI CUM SE FACE O TÂLHĂRIE ZIUA ,// VOR VENI SI BĂIEȚII RĂI CARE JEFUESC PAȘNICUL OCCIDENT DUPA CARE TÂNJIM /// SI PENTRU ASTA ESTE VINOVAT UN MOLDOVEAN CARE A VRUT. SA INTRE ÎN ISTORIA ROMÂNIEI PE LÂNGĂ OLTENII CLUJENII ȘI SIBIENII CARE NE-AU CONDUS ȚARA VREO 30 DE PRIMAVERI
  3
  10
  Raportează
 • postat de Ramona
  Miercuri, 23 Ianuarie 2019 18:06
  82.137.10.***
  Ați auzit de Guvernul Tehnocrat JULIEN CIOLOȘ care a avut în componența sa pe Doamna Prună?Sau că toate PARTIDELE DIN PARLAMENT AU VOTAT ACEST GUVERN? PĂI TOȚI SUNT ,DAR CHIAR TOȚI , GHINION, VINOVAȚI DE CE SE ÎNTÂMPLĂ ÎN JUSTIȚIE ASA CĂ NU MAI CĂUTAȚI VINOVĂȚII FĂRĂ VINĂ CA SĂ SE FACĂ LUMINĂ /// SI CEI CARE ȘI-O TIN PE STANGA ,, DREAPTA SAU CENTRU TOTI O ÎNDREAPTĂ IN ACEAȘI DIRECTIE CUM CARE DIRECȚIE? PARADISUL FISCAL UNDE DNA NU AJUNGE
  10
  12
  Raportează
 • postat de Dragos Enache
  Miercuri, 23 Ianuarie 2019 17:30
  109.166.133.***
  Doamna jurnalist absolventă de Drept, sa stiti ca nu există nici măcar o singură amendă contravențională in Codul Penal.
  3
  9
  Raportează
 • postat de Bocai
  Miercuri, 23 Ianuarie 2019 15:23
  5.2.205.***
  Ar fi trebuit sa va fie rusine acum de faptul ca l-ati avut profesor ,daca l-ati fi depasit pe domnul Tudorel Toader in meserie..Dar asa nici macar nu practicati magistratura si va dati cu parerea?!.Asta demonstreaza ori nepricepere(un cuvant soft) ori alinierea la un tonomat master.Eu nu cred ca Tudorel Toader putea sa faca ceea ce a facut daca nu avea legea de partea lui. Nu cred ca judecatorii CCR(inclusiv oamenii lui Basescu_Morar) ar fi votat la fel cum a gandit ministrul.Mai cititi constitutia mai cititi carti de drept poate va mai luminati.Imi pare rau de dumneavoastra ca v-ati ratacit pe pajistea magistraturii.
  10
  10
  Raportează
 • postat de MIHAIL
  Miercuri, 23 Ianuarie 2019 13:30
  79.116.109.***
  VA ROG,NU VA NECAJITI,DISTINSA DOAMNA ANCA MELINTE,cunoasteti fosrte bine firea omului ca sa nu stiti ca domnul profesor,om foarte pragmatic,mananca o paine si mai alba slujind obedient pacostea psd-ista!!!PACAT ,AM IMPRESIA CA DOMNIA SA ESTE UN FOARTE BUN SPECIALIST ,DAR INTERESUL IL FGACE SA ACTIONEZE ASTFEL!!!SANATATE SI NUMAI BINE LA TOATA LUMEA!!!
  5
  1
  Raportează
 • postat de Suzi quatro
  Miercuri, 23 Ianuarie 2019 11:50
  82.137.10.***
  Tudorel a dat lovitura de stat din 89? Tudorel a făcu Privatizarea ROMÂNIEI ? Tudorel a Distrus cele 28 de Fabrici din Galați? UNDE erau magistrații când se fură totul din oraș și din Țară ? Tudorel a scos o Ordonanță că să facă ordine în modul cum se numește un COMPLET DE JUDECATĂ DEZASTRUL DIN JUSTIȚIE nu lă creat Tudorel a fost inițiat tot de oamenii din justiție pentru că au dat de libertatea Democrației LIBERALE introdusă forțat într-o. Țară care trebuia furată Să vă. Ferească Dumnezeu să fiți anchetat Azi de un PROCUROR /ARESTAT DE UN POLIȚIST SI JUDECAT. DE UN JUDECATOR DIN DEMOCRAȚIA DR CUMETRIE OLTENEASCA Sunteți condamnat înainte de terminarea Procesului Atât timp cât un Criminal / Violator TÂLHAR după eliberare nu are UNDE sa se angajeze ( mai ales iarna) va ajunge foarte repede înapoi pentru că nu are din ce trăi TUDOREL ÎI ELIBEREAZĂ DAR ALȚII TREBUIE SĂ LE OFERE LOCURI DE MUNCĂ PENTRU O VIAȚA CINSTITĂ
  21
  17
  Raportează
 • postat de Terente
  Miercuri, 23 Ianuarie 2019 11:36
  81.12.149.***
  Excelent articol!
  Bravo Anca!
  Un profesor asemănător am avut şi eu aici în Galaţi, la FSJSP şi tot la Drept penal.
  Lumea îl ştie..
  15
  20
  Raportează
 • postat de dragos
  Miercuri, 23 Ianuarie 2019 09:34
  5.2.209.***
  felicitari pentru articol!
  14
  23
  Raportează
 • postat de HAHAHA
  Miercuri, 23 Ianuarie 2019 08:29
  194.105.20.***
  Cine se baga in troaca cu PORCII, il vor manca Porcii !!!!
  6
  17
  Raportează
 • postat de Tanara fana pesede de 81 ani
  Miercuri, 23 Ianuarie 2019 05:04
  89.137.224.***
  Nea Tudoele, da si mie numerele de telefon de la vreo 3 violatori, ca de 15 ani nu mi-a mai intrat niciun barbat in casa !
  ( Raspuns Tudorel: Nu stiu numarul de telefon al niciunui violator, dar il stiu pe cel al unui criminal in serie eliberat de curand inainte de termen, poate te ajuta el pe linie de partid !)
  11
  18
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.